Седмица на Васил Левски в ПГЕЕ

Училищната библиотека в ПГЕЕ организира няколко инициативи по повод 144 години от обесването на Васил Левски. Затова посветихме седмицата от 13.02. до 17.02.2017 г. на Апостола на Свободата.

Седмицата се откри с рецитал в памет на Левски, организиран от г-жа Н.Минкова. След  него последва викторина с въпроси за живота и делото му, щафетно четене на стихове за Апостола  и занимателни игри, които бяха подготвени от училищния библиотекар П.Нейчева и Борислава Касавълчева от 11в клас.

levski4levski1levski3levski2

В сряда в библиотеката  с участието на ученици от 8Д и 10 А клас се проведе  състезание за най–добре направено табло за Дякона. Състезаваха се шест отбора. Раздадоха се базови материали, а снимките и информацията се печелеха с игри и отговаряне на въпроси. Победител стана единствената дама – Гергана Стайкова от 10а клас. На второ място бе отборът на Георги Георгиев и Мартин Илиев от 8Д клас. На трето място – Венелин Бойновски и Ненко Видев от 10А клас. След това изработените табла бяха окачени в класните им стаи.

tabloLevski1tabloLevski2tabloLevski3tabloLevski4

В четвъртък се проведе литературно четене, което обогати знанията на учениците, свързани с процеса и обесването на Апостола.

В петък в библиотеката бяха разгледани произведенията на наши възпитаници, посветени  на Левски – есета, стихове, презентация, рисунка.

За повода се създаде специална книга, в която ученици и учители вписваха мнението си по темата: „Левски в моето сърце“. От написаното четем, че Левски е обичан и жив в сърцата на младите хора.

През цялата седмица се раздаваха книгоразделители и картички  с лика, мислите и заветите на Дякона. Те бяха изработени от родолюбиви ученици, които се включиха с голям ентусиазъм в инициативата.

kartichka1

Накрая седмицата завърши с поднасянето на цветя от ученици, учители и служители пред

паметника на Васил Левски на 19.02.2017 г. от 11:00 ч. на организирания общоградски митинг в парк

„Бунарджика“.

pametnik2 pametnik1 pametnik3 pametnik4