Пореден успех на учениците от ПГЕЕ в национално състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ“

 

            На 15 април 2016 г. в Техническия университет- гр. Варна, при много добра организация се проведе Националното  състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ“. В надпреварата се включиха 66 ученици от цялата страна. Учениците от ПГЕЕ – гр. Пловдив, оставиха отлични впечатления със своето представяне и завоюваха само призови места при силна конкуренция. В секция М1 с проект „Еко-комплекс“ се представиха следните ученици от 9 ж клас: Ангел Кръстев, Ангел Ангелов, Тодор Ангелов и Стоян Томов, с ръководител М. Проданова и инж. Н. Райчева. Те завоюваха трето място. В секция М2 училището беше представено от три отбора. На второ място се класираха:

  • Отбор с проект „Зелена енергия – бъдещето на енергетиката“, който включва учениците от 11 Г клас Илия Борджиев и Христо Тотев, с ръководител инж. Н. Райчева.
  • Отбор с проект „Творчески център за млади изследователи“ представен от ученици от 10 Б клас Захари Парунов, Георги Ангелов и Нонка Ненова, с ръководител инж. Г. Узунова. Този отбор грабна и специалната награда на Energо Pro за най-перспективен проект.

На трето място се класира отбор с проект „Енергийна ефективност“, изработен и защитен от Николай Кадиев 11 е клас и Александра Халваджиева 11 б клас, с ръководител инж. О. Татарлиев.

Учениците от  ПГЕЕ – гр. Пловдив, се отличиха със своите задълбочени разработки, презентационни умения и творчески потенциал. Техните постижения са насока и вдъхновение за бъдещите успехи на учениците от професионалната гимназия.

DSC_0560 (2)