УЧЕНИЦИТЕ НА ПГЕЕ – ПЛОВДИВ ОТНОВО ПРИЗЬОРИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕСЕ И СТИХОТВОРЕНИЕ

На 18.12.2015 година в Ритуалната зала на ПГЕЕ – Пловдив на официална церемония директорът на гимназията – госпожа Стоянка Анастасова връчи грамотите и наградите на призьорите и участниците в Националния конкурс за есе на тема: „Да знаеш ти, живота как обичам“ и за стихотворение на тема „…И стихове пиша, тъй както умея…“, организиран по повод 90-годишнината от създаването на първата електротехническа гимназия в България – ТПГ „Никола Йонков Вапцаров“ град Радомир. В оспорваното състезание се включиха 12 средни училища от страната и Общинският детски комплекс във Варна. 107-те творби на 86-те участници бяха оценени от жури с председател инж. Димитринка Тренева и членове: журналистката Красимира Стоименова, учителката по български език и литература Мария Христова и инж. Анна Христова – мениджър в завод „Електрик“.

2

Учениците на ПГЕЕ – Пловдив отново доказаха, че са подготвени не само в конкретната професионална област, но и че са талантливи, интелигентни и пишещи млади хора. Изключителното им представяне: I-во място в конкурса за есе на Ванеса Чавушян; II-ро място в конкурса за есе на Емилия Къндева; II-ро място за стихотворение на Николай Драганов и поощрителната награда за Петър Андреев ни прави горди, че това са нашите възпитаници и че усилията и трудът на всички преподаватели в гимназията да формират у младите хора мислещи, можещи и знаещи личности не са напразни.

3

По време на официалното връчване на наградите госпожа Анастасова с вълнение и искрена радост поздрави всички участници, като изрази своята увереност, че творческият им потенциал, креативността и желанието им да показват своите умения на подобни форуми непременно ще им отворят широки хоризонти в бъдеще. Призьорите получиха грамоти за достойното си представяне, книги и материални награди от Издателска къща „Анубис“ и Издателство „Булвест 2000“. Директорът на училището прие Грамота за цялостно отлично представяне на ПГЕЕ – Пловдив, а другите шест участници получиха грамоти от ПГЕЕ – Пловдив за достойно представяне на училището в Конкурса.

1

4

Пожелаваме на целия екип и учениците на Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров“ – Радомир здраве, дръзновение и творчески успехи – ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ!