Тържествено изпращане на випуск 2024 година

„Днес сме тук, в любимото училище, което вече 62 години подготвя специалисти в иновативните сектори на индустрията и това е един от важните моменти във вашия живот – моментът, в който завършвате гимназиален етап и навлизате в друг етап от живота.
Спомнете си първите дни в ПГЕЕ – моментите на неувереност, смесени с ентусиазъм и надежда. През годините вие израснахте като личности, а скоро предстои да се реализирате като техници, или програмисти. Изминахте един труден път, изпълнен с предизвикателства – от пандемията COVID до строежите в гимназията. Но не бяха малко и моментите на радост, и споделени мигове.
Остава ви да изкачите още едно стъпало до финала и това са държавните зрелостни и квалификационни изпити. Вярвам, че ще подходите отговорно, ще заложите на многото знания и умения, които придобихте в гимназията през годините. Защото знанията са най-добрата инвестиция, която сте направили за себе си. Както се казва в известната мисъл – знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде. Не забравяйте колко висока е цената на знанието, особено в решаването на технически проблеми.
Скъпи зрелостници, от вашата усърдна работа зависи успехът ви на предстоящите изпити. Чрез вашият труд и подготовка, да постигнете високи резултати.
От името на моите колеги и от мое име ви пожелавам здраве, висока мотивация и бъдещи успехи!“
С тези сърдечни слова инж. Камелия Стоянова, директор на Професионална гимназия по електротехника и електроника – Пловдив, тържествено изпрати Випуск 2024.
На тържеството присъстваха родители и уважавани гости от Пловдивския университет, а специално обръщение към абитуриентите отправи Райна Зайкова – журналист на bTV – възпитаник на гимназията, Випуск 1993.