Националното състезание „Практични финанси“

Изключителен успех на ученик от ПГЕЕ гр. Пловдив – Атанас Габаданов от X д клас с ръководител инж.Галина Атанасова, който се класира за финалите на националното състезание „Практични финанси“.
Състезанието се организира съвместно между Министерството на образованието и науката, и Джуниър Ачийвмънт България, и е част от календара на МОН за провеждане на олимпиади и национални състезания.
В двата кръга на състезанието ученици и екипи от ученици от цялата страна се конкурират при решаването на комплексен тест и предлагането на решение на казус в областта на управлението на личните финанси, чрез създаване на продукт или услуга, предназначени за решаване на конкретни житейски финансови ситуации и вземането на финансови решения.
Тази година на първи кръг – решаване на тест, се явиха рекорден брой ученици, над 750 за възрастовата група VIII – X клас. От тях само 50 се класират за финалния кръг, като Атанас Габаданов е единственият класиран от гр. Пловдив за неговата възрастова група.
Финалният кръг се проведе на 05.04 – 07.04 в 19 СУ „Елин Пелин“ гр.София. Състезанието бе изключително тежко, учениците работиха два дни по зададен казус. Атанас се представи изключително достойно като е сред първите 20 в крайното индивидуално класиране.
Няма налично описание на снимката.