ПГЕЕ – ПРИЗЬОРИ В КОНКУРС ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНО-ПРОГРАМНИ ПРОДУКТИ НА ДИУУ – СОФИЯ

2

На 13.06.2015 г. в Департамента за информация и усъвършенстване на учители към Софийски университет „Св. Климент Охридски” се проведе заключителният етап от XI издание на Конкурса за образователно-програмни продукти.
Професионална гимназия по електротехника и електроника – Пловдив се представи на изключително високо равнище в категориите: Мултимедийна презентация в PowerPoint на урочна единица от тематичния календарен план за ІХ клас: „Обществени движения и политически учения в Европа през първата половина на ХІХ век”, разработена от главен учител Стоянка Костова – преподавател по история и цивилизация и в категорията „Методика: Съдържание” с „Кратко електронно помагало по литература за 10. клас в PowerPoint презентации”, създадено през учебната 2013 – 2014 г. по иновативна методика за работа в екип от миналогодишните десетокласници на ПГЕЕ под ръководството и редакцията на госпожа Марина Петрова – учител по български език и литература.
И двете разработки бяха високо оценени от експертната комисия, която присъди на „Кратко електронно помагало по литература за 10. клас в PowerPoint презентации” второ място в категорията и на презентацията за ІХ клас – награда от СБУ.
Екипите, чиито презентации спечелиха второ място, ще получат на специална церемония от директора на ПГЕЕ – Пловдив госпожа Стоянка Анастасова своите грамоти за принос към издигане на авторитета на училището и дискове с „Помагалото”.

1