ПГЕЕ – ПЛОВДИВ С ПРИЗОВИ МЕСТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ КОНКУРСИ НА ПРОЕКТ SEARCH (НАУКА+ОКОЛНА СРЕДА+ИЗКУСТВО=УСТОЙЧИВОСТ ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА НОЩ НА УЧЕНИТЕ) НА ТЕМА „КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ“

В края на лятната ваканция с помощта на преподавателите си по Химия и опазване на околната среда госпожа Савелия Бечева и госпожа Мария Проданова и с подкрепата на преподавателите си по БЕЛ – госпожа Марина Петрова и по STEM – инж. Нина Райчева седем ученици от ПГЕЕ – Пловдив участваха в националните конкурси за подкаст „Млади гласове 2023“ и за визуална творба „SEARCH Instagram Looking Glass 2023“ на проект SEARCH за ученици, които живеят в България. Целта на конкурсите бе да се разкаже/покаже лична история за климатичните промени в родния град/село/регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути/визуална творба – кратък видео клип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея. Историите трябваше да изразяват личните виждания и мнения на участниците, които разказват/визуализират свои наблюдения на необичайни проявления на климатичните промени върху околната среда, и да дадат предложения с какво могат да помогнат. Журито от учени излъчи победителите и подгласниците във всяка от двете категории.
Изключително сме горди, че и шестте ни ученици се класираха и заеха призови места и в двата конкурса.
Национален конкурс „SEARCH Instagram Looking Glass 2023“ по проект SEARCH за Европейската нощ на учените:
1 място – Веселина Кълчищарова 10. В клас;
2 място – Никола Чавдаров 9. А клас;
4 място – Кристина Мъглижанова 8. Б клас.
Национален конкурс за подкаст „Млади гласове 2023“ по проект SEARCH за Европейската нощ на учените:
2 място – Веселина Кълчищарова 10. В клас;
3 място – Стефан Христов и Стилиян Атанасов 10. Г клас;
4 място – Ерик Дингилов 10. Г клас;
6 място – Мариян Илиев 10. Г клас.
Победителите бяха наградени по време на официалното откриване на Европейската нощ на учените, което се състоя в Медицинския университет – Пловдив на 29 септември 2023 г.
Пожелаваме на младите ни таланти още много призови места в национални и международни конкурси!