„Мениджър за един ден“

На 27 април 2023г Junior Achievement Bulgaria организира 21-ото издание на „Мениджър за един ден“. Ранното кариерно ориентиране е безценен опит! “Мениджър за един ден” е най-значимата и мащабна образователна програма у нас за младежи над 16 години. В рамките на един ден участниците се запознават с реалната работна среда в компании и организации от цялата страна и получават безценно вдъхновение от топ мениджъри.
ПГЕЕ – Пловдив беше представена от Тайлян Митев от 11б клас с ръководител инж. Галина Атанасова. В събитието участваха над 100+ фирми, компании и институции. Тайлян бе удостоен да бъде Мениджър за един ден в софтуерната фирма „Astea Solutions“гр. София, като позицията му бе Мениджър отдел „DevOps.
Ето и разказа на Тайлян: „Запознахме се с различните отдели на фирмата, като ни разказаха малко за това какво правят и как е структурирана работата. Седнахме и обсъдихме работата за деня. С моя ментор влязохме в онлайн среща за работа по проект. Поставиха ни задачи. Аз като DevOps комуникирах с Dev-овете и QA тестърите. Задавахме въпроси на хора на различни позиции. На края имахме среща, на която обсъдихме свършената работа.“
Тайлян получи истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията и безценен опит