STEM е нашата визия за развитие

На 3-та Национална конференция с международно участие „SMART STEM Образование и иновации“ ПГЕЕ- Пловдив получи златна купа и Сертификат като национален победител в категорията STEM иноватори . Наградата се връчва за цялостен принос на гимназията в разработване на иновативни STEM разработки и проекти.
Учениците Мирослав Кущилов, Иво Абрашев и Атанас Аргиров от IX б клас, национални победители в категория SUPER EUROPE STEM получиха 2 национални награди: Награда STEM INSPIRATION в памет на Боян Петров-биолог, зоолог, еколог и алпинист и национални награди и грамоти за разработката си „Баскетболен соларен кош“ с ръководител инж.Нина Райчева.
Госпожа Райчева благодари на организаторите на шестото национално състезание SUPER STEM и на третата национална конференция SMART STEM, специално на д- р Крумова , за оказаната възможност ПГЕЕ да приложи интелектуалния потенциал, знанията и уменията на своите ученици в конкурса.
Мирослав Кущилов сподели: „Един от основните проблеми в училищата са, че знанията се оценяват количествено – „количество запаметени знания „. Поради това истинския подарък за мен беше да видя как теоретичните ми знания са приложени в решаването на реален проблем в обществото. Благодарен съм на организаторите, тъй като поставят акцент на практическите умения на учениците.“
„НИЕ, УПРАВЛЕНСКИЯТ ЕКИП И ТЕХНИТЕ УЧИТЕЛИ, ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА ГИ ПОДКРЕПЯМЕ, ЗА ДА ИЗПЪЛНЯТ СВОЯТА МИСИЯ НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ И ИНОВАТОРИ В НЕОБЯТНИЯ СВЯТ НА ВЪЗМОЖНОСТИ“.