Младите изобретатели на ПГЕЕ завоюваха призови места на конкурса „Млад изобретател“

На 11-тия национален конкурс „Млад изобретател“ към фондация „Миню Балкански“ ПГЕЕ – Пловдив бе представена от: Мирчо Мъглижанов от 11д клас с проект Skyseeder, Михаил Жеков и Васил Киров от 11б клас с проект Dronino и Момчил Калестров, Георги Веселинов и Боян Копринков от 9а клас със софтуерен проект „Phisics Calc 9G.
Нашите млади таланти, способни да творят и изобретяват, доказаха за пореден път, че физиката, електротехниката, електрониката, математиката и програмирането не крият тайни за тях.
Мирчо Мъглижанов е класиран на второ място с изобретение на самолет, ръководител доц. Иван Бодуров, а Михаил Жеков и Васил Киров получиха награда за трето място с изработката на дрон, чийто ръководител е инж. Марияна Христозкова. Отборът от 9 клас също впечатли журито със своята креативност. Ръководител на екипа е инж.Здравка Георгиева.
Тази година в журито участва Теодосий Теодосиев- учителят по физика, вдъхновил много ученици и развил техния талант по физика и математика.
Конкурсът се състоя в кампуса на националния институт за образование на фондация „Миню Балкански“, с. Оряховица, област Стара Загора.
Отново искаме да споделим своята радост от успехите на нашите възпитаници и да им пожелаем нови успехи!