Един възпитаник на ПГЕЕ и неговият път към успеха

На 28.06.2023 г. ПГЕЕ – гр. Пловдив посрещна с радост един от своите завършили ученици. Димитър Бонев, дипломирал се през 2011 г., се завърна в своето училище вече зрял, натрупал житейски опит и придобил квалификации и знания, за да сподели личната си история и да разкаже на сегашните възпитаници на гимназията за себе си и пътя, който е извървял, за да достигне до своите успехи и постижения.
Някогашният ученик в специалност „Електрообзавеждане на производството“ днес е програмист, професионалист в сферата си, на ключова позиция в компания Adesso. В същото време е и успешен писател с няколко романа в творческата си биография, които стават все по-познати на българските читатели, а в скоро време ще бъдат преведени и на английски език. Освен това е и създател на издателство BlurPaper.
На срещата с много ученици от различни класове и специалности на гимназията, която се проведе под надслов: „Моят път към успеха“, Димитър Бонев разказа за своите постижения и провали, за множеството идеи, които е осъществил, и за тези, които така и не е могъл да реализира, показа нагледно как човек може да постигне всичко, за което е мечтал, и окуражи своята публика не само да мечтае, а и да приема предизвикателствата, да се справя с всяка трудност и да не се отказва при неуспех, защото победата не се постига лесно, но осмисля всяка пречка, пред която ни изправя пътят към нея.