ПГЕЕ отдава почит на делото и паметта на Левски чрез силата на поезията

За трета поредна година се проведе Националната инициатива за отбелязване 150 години от гибелта на Апостола на свободата, подета по предложение на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Пловдив, която чрез общи ученически рецитали в памет на националния герой Васил Левски обединява многобройни български училища в страната и в чужбина.
На 17 февруари 2023 г., в 12:00 ч., голяма част от възпитаниците на ПГЕЕ станаха част от родолюбивата инициатива. Учениците от VIII А, VIII Б, VIII В, VIII Д, VIII Ж, VIII З, IX Е, X Б, X В, X Е и X Ж клас едновременно рецитираха безсмъртната Ботева елегия „Обесването на Васил Левски“ и така отдадоха почит към паметта на Апостола по нетрадиционен начин, като едновременно с това се докоснаха до гения на Христо Ботев и съпреживяха мощта на неговото поетическо слово. Рециталът бе хоров и се проведе във всяка класна стая. Ученици и учители споделиха тези вълнуващи мигове, изпълнени с признателност и преклонение пред смелия подвиг и величавото дело на легендарния Апостол на свободата, обезсмъртен в емблематичното Ботево стихотворение.
Сърдечни благодарности за всички включили се ученици и техните преподаватели, за усилената подготовка и споделените вълнения, за вдъхването на гордост от българското минало и обич към него чрез докосването до една от най- сърцераздирателните и най-български творби!

Видео