15-ти септември в ПГЕЕ – ден на усмивки и изненади

На 15.09.2022 г. Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив посрещна тържествено новата учебна година. Традиционно на откриването присъстваха и някои от многобройните партньори и спонсори на училището – представители на Техническия университет, ПУ „Паисий Хилендарски“, БТЛ Индъстрийз, EVN, АВВ България ЕООД- клон Раковски, Филкаб, които отправиха сърдечни поздрави към учениците и учителите и пожелания за успешна и изпълнена с положителни трепети година.
BTL, дългогодишни партньори на ПГЕЕ и една от фирмите, осъществяващи практическото обучение на учениците от дуалните паралелки в гимназията, изненада децата и преподавателите с три нови табла, които бяха монтирани във фоайето на втория етаж на сградата. Те са посветени на дейността на фирмата и продуктите, които BTL произвеждат за българския и за световния пазар – висок клас апаратура, прилагана в кардиологията, физиотерапията и естетичната медицина, както и на начина, по който протича тяхното производство.
На четвъртия етаж в училището намери своето място впечатляващата музейна сбирка „Ретро електромузей“, дело на фирма Филкаб. Сред експонатите има осцилоскоп, различни видове сонди, амперметри и волтметри, които разказват историята на електрообзавеждането и олицетворяват техническия напредък. Освен в амплоата на дарители на музейната колекция, Филкаб се се проявиха и като своеобразни орисници чрез колелото на професионалната реализация, другият подарък за учениците на ПГЕЕ, който „предсказва“ на младите ентусиасти бъдещето им в различните сектори на фирмата – проектиране и производство на електрически табла, фотоволтаични инсталации, електрообзавеждане на обекти, изграждане на пожарогасителни инсталации.