УЧЕНИЦИТЕ НА ПГЕЕ – ДОСТОЙНИ УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „СТЪПАЛА НА ЗНАНИЕТО” БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА 2014 – 2015 година

През настоящата учебна година единадесетокласниците на ПГЕЕ – Пловдив участваха за първи път в националния конкурс „Стъпала на знанието. Български език и литература”, организиран от сдружение „Десет книги” и иницииран от видния ни литературовед професор Валери Стефанов.

Изключително сме удовлетворени от резултатите на участниците в трите предварителни кръга. В тях нашите възпитаници се конкурираха с над 200 връстници от езиковите, хуманитарните и математическите гимназии в страната. В първи и трети кръг форматът на състезанието беше тест (български език и литература), а във втори – есе по тема, свързана с творбата на Вазов „Линее нашто поколенье”. И четиринадесетте ни участници, освен грамотите за всеки кръг, заслужават нашите похвали за високите си резултати.

Но на състезание като на състезание – за финалния кръг в края на април (в който по регламент се класират участници с максимални резултати поне в два от трите предварителни кръга) отиват: Александър Алексиев – 11 Д, Асен Сали Кадир – 11 Д, Николай Драганов – 11 Д, Георги Симонов – 11 Д, Ангел Терзиев – 11 Д, Петър Андреев – 11 Е и Станислав Дечев – 11 Е.

ГОРДЕЕМ СЕ С ПОСТИЖЕНИЯТА НА НАШИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ И ЖЕЛАЕМ НА СЕДЕМТЕ НИ ФИНАЛИСТИ ОТНОВО ДА ПОКАЖАТ ВИСОКИТЕ СИ ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ!!!

УЧЕНИЦИ НА ПГЕЕ – ПЛОВДИВ
 ПОБЕДИТЕЛИ В КОНКУРСА ЗА ЕСЕ И СТИХОТВОРЕНИЕ, ПОСВЕТЕНИ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

За учениците и обществеността на град Пловдив месец февруари беше белязан от светлата личност на Апостола на свободата – Васил Левски. Домът на учителите в града инициира конкурс за литературно творчество, посветен на великия ни революционер.

ПГЕЕ – Пловдив, макар и професионална гимназия, се включи в състезанието с есето на Николай Драганов от 11 Д клас и стихотворението на Лъчезар Бадов от 12 Д клас със заглавия „Левски в моето време”.

И двамата ни участници спечелиха призовите места и донесоха нова радост и гордост за своите преподаватели и съученици, защото талантът им беше оценяван от комисия от видни наши общественици и учители.

На официална церемония в Дома на учителите – Пловдив призьорите ни получиха грамоти за участие в конкурса и книги, но по-важно е, че творческият им потенциал беше забелязан и на общинско ниво.

ЖЕЛАЕМ НА ТАЛАНТЛИВИТЕ НИ УЧЕНИЦИ
ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТВОРЯТ И РАЗВИВАТ ПОТЕНЦИАЛА СИ, ЗАЩОТО НАИСТИНА ГО ИМАТ!!!

eseistih2

ПЪРВИ СМЕ И В „ЦВЕТНА ОЛИМПИАДА”!

На 14 януари 2015 година се проведе първият кръг от Националното състезание „Цветна олимпиада”. Конкурсът е изключително престижен, защото е организиран от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Сдружение „България си ти” със съдействието на РИО на МОН, БАН, СУ „Св. Климент Охридски”, Асоциация на учителите по български език и литература.

Във възрастова група 11. клас Български език и литература се включиха четиринадесет наши ученици (от 11 Д, 11 Е и 11 В клас). Задачата беше да се създаде есе по хуманитарен проблем. Всички творби бяха чудесни, но вътрешноучилищната комисия изпрати на общинско ниво есетата на Николай Драганов 11 Д и Станислав Кирчев 11 Д клас.

Двамата ни ученици бяха с максимални резултати и работите им се оказаха на първо място сред тези на останалите участници. Така в Категория български език и литература 11. клас в Първи общински кръг на Цветна олимпиада 2015 г. ПГЕЕ – Пловдив зае първо място.

Грамотите и материалните награди призьорите Н. Драганов и С. Кирчев получиха на тържествена церемония в новооткрития Дом на културата – Пловдив, на която присъстваше и изпълни две от най-популярните си песни рок иконата Милена Славова.

ПОЖЕЛАВАМЕ НА НАШИТЕ ПРИЗЬОРИ
УСПЕХ НА НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ!

eseistih3