ПГЕЕ и „Капачки за бъдеще“

На 16-ти октомври, 2021г. гимназията ни се включи в каузата на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“.

Всичко започна преди 1 година с монтирането на сърце – конструкцията за събиране на пластмасови капачки в двора на гимназията по предложение на нашия ученик Иван Аянски от 11 „Б“ клас.  Съоръжението бе дарено от нашите партньори „Кауфланд“ България. Към днешна дата са събрани общо около 75 кг. пластмасови капачки.

Дойде моментът те да изпълнят своята мисия – днес бяха дарени за закупуването на следващата #детска неонатална #линейка към благотворителната организация  #КапачкиЗаБъдеще. Организаторите на тази благотворителна кауза изпълниха първоначалната си цел- закупуване на кувьози за нуждаещи се болници в цялата страна и следващата им мисия е осигуряването на детски неонатални линейки в България.

Събирането на капачките в чували се осъществи от 9 “З“ клас по време на инициативата „Европейски ден на спорта в училище“, проведена на 24.09.2021г. 10 „Е“ клас също се отзоваха с помощта си за каузата. За транспортирането на събраните чували с капачки от училище до събирателния пункт в гр. Пловдив помогнаха родителите на нашите възпитаници Ерик Дингилов – 8 „Г“ клас и Иван Гочев – 11 „Ж“ клас. За дарението на място присъстваха също и учениците Тайлян Митев-10 „Б“ клас, Боряна Главчева- 9 „Б“ клас, Даниел Добрев-8 „Д“ клас. Младежите бяха придружени от учители и училищния психолог.

Следващата седмица в гр. Пловдив #КапачкиЗаБъдеще ще дарят първата #детска неонатална #линейка“. Регионът ни е на второ място в страната по раждаемост и включва областите – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. А с участието ни в дарителската кампания днес ПГЕЕ – гр. Пловдив също ще има принос за закупуването на следващата детска линейка за страната.

Благотворителните каузи като днешната обединяват ученици, учители и родители и според нас, училищната общност на ПГЕЕ – гр. Пловдив, са най- добрият пример за възпитание на ценности и даване на добър пример на младото поколение.

Благодарим на всички, които допринесоха чрез участието си в цялостния процес по осъществяването на тази прекрасна инициатива, съчетаваща в себе си сътрудничество в името на добротворството и изграждането на култура за рециклиране и разделно събиране на отпадъци!