ПГЕЕ на “Тех фест” 2021

И тази година ПГЕЕ участва в събитието „Тех фест“, което се състоя на 24 септември в приземния етаж на Дома на културата „Борис Христов“. Ученици от цялата Пловдивска област имаха възможността да се запознаят отблизо с преимуществата на професионалното образование, представени от гимназистите от различните специалности, които гимназията предлага.

Учениците Данаил Димов и Даниел Милков от XI“е“ клас показаха устройства и схеми, използващи микроконтролери на “Microchip” и PVM управление на RGB диоди. Калоян Атанасов и Павлин Дошков от XI“д“ клас  демонстрираха запояване на електронни компоненти върху печатна платка, а Дамян Кушев от Xll“а“ представи свои програми, създадени на различни езици за програмиране.

Част от партньорите на гимназията – фирми “ABB” и “LIEBHERR” – участваха в събитието със свои щандове, на които показаха интересни макети и продукти от  производствения си асортимент. “ABB” демонстрира модел на роботизирана система за индустрията, както и електрически прекъсвачи, част от продуктовия  каталог на фирмата. “LIEBHERR”, чиито представители от гимназията на феста бяха  Георги Тодоров от XI”г” клас и Алекс Иванов от XI”в” клас, заинтригува младите участници със сглобяване на електрически схеми за начинаещи и интерактивна игра с награди.

С участието си в тазгодишния „Тех фест“ ПГЕЕ още веднъж доказа, че професионалното образование е успешна основа и сигурна инвестиция в бъдещето. Обучението, което предлага гимназията, е иновативно, напълно съобразено с изискванията и потребностите на съвременността  и осигурява безброй възможности за  успешна житейска и професионална  реализация.