НАЦИОНАЛНА STEM ПОБЕДА ЗА ПГЕЕ – ГР. ПЛОВДИВ

За втора поредна година ПГЕЕ – гр. Пловдив участва в Националния конкурс за STEM науки „Търси се Супер STEM България“. Гимназията се включи в оспорваната надпревара с цели три проекта, един от които извоюва и голямото отличие – национален победител в категорията STEM + S стана ученикът Васил Чушев от 11 б клас. със своята разработка „BasKetball 3D“. Проектът му съчетава в себе си знание, умение за програмиране на Java, изкуствен интелект, математика и технологии, майсторски обединени в заслужено отличената работа. Победителят сподели, че се чувства щастлив от високата оценка на проекта си и че благодарение на състезанието е придобил професионален опит и мотивация за печелене на още награди.
В категорията „Инженеринг“ на ниво област победител стана още един възпитаник на ПГЕЕ – Димитър Мешев. Наградата спечели проектът му „Кондуктометър за измерване на проводимостта на нехомогенни материали“.
Разработките на двамата отличени ученици са публикувани във второто издание на STEM УЧЕНИЧЕСКИ ПРОЕКТИ 2021 към Европейски институт за технологии, образование и дигитализация | EITED.
Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив отбеляза и национална победа в категория „ИНОВАТОРИ В STEM”, увенчана с награда златна купа. Миналата година училището отново пожъна успехи в тази област – ученици на ПГЕЕ заслужиха приз на национално ниво и три отличия в категорията „Super Europe STEM“. Всички тези успехи са ясно доказателство, че гимназията постепенно се утвърждава и налага в посока STEM, което ще спомогне за развиването на критично мислене и умение за анализ на проблемни ситуации у учениците и ще ги насочи да избират професиите на бъдещето.
ПГЕЕ се гордее със своите възпитаници! Достойно спечелените от тях награди са още едно потвърждение, че развитието и прогресът не спират и победата не е невъзможна, а дори е още по-значима, когато е увенчана с много труд, упоритост и воля и постигната независимо от трудните времена, в които живеем.