Търся доброто предизвикателство – среща с Димитър Фердинандов

„ Търся доброто предизвикателство, защото само когато се предизвикаме, можем да се развием, a удовлетворението от това носи смисъл и радост от нашето съществуване“

На 13.02.2021 г. за пореден път идеята за ,,Училище посланик на ЕП“ преодоля границите на множество държави, пренебрегна различията и срещна младите хора в онлайн събитие – младшите посланици на ПГЕЕ в разговор с Димитър Фердинандов – възпитаник на ЕГ ,,Пловдив“, студент в Бирмингам, специалност Авиокосмическо инженерство. Забележителният младеж върви уверено по пътя на знанието и желае да посвети живота си на астрофизиката и Космоса.
Димитър Фердинандов печели десетки конкурси, посветени на любимата му наука и има собствена техническа разработка за колонизиране на Слънчевата система. Вярва, че науката трябва да се споделя, затова открива свой научен канал в YouTube, където публикува авторски късометражен филм „Нашият свят“ и завладяващи видеа за звездите, Космоса, човечеството и всичко, което ни свързва.
На срещата с младшите посланици дискутираха широк спектър от въпроси – от конспирациите за коронавируса до Илън Мъск и разработките му за колонизирането на Марс.
Попадайки в категорията ,,Различните млади“, откроявайки се с харизма, мащабна, всеобхватна, дълбочинна и детайлна мисъл, младежът се превърна във вдъхновение за младшите посланици и доказа, че една мечта винаги може да се превърне в реалност, стига да бъде съпроводена с постоянство.