ПГЕЕ – гр. Пловдив отбеляза Световния ден на философията

На 19 ноември 2020 година в ПГЕЕ – гр. Пловдив със специално организирано събитие беше отбелязан Световният ден на философията.

Събитието се състоя от няколко части. В първата ученици от всички десети класове и учители по философия свободно дискутираха по темата „Какво е за мен философията и каква е връзката й с другите изучавани дисциплини”. Във втората част ученици от класовете 9 „д” и 9 „а” представиха пред публика „Историческият развой на философията и ролята на човека в света”. В третата част ученици от 12 „а” клас изнесоха кратка презентация относно изучаването на философията във всеки клас и къде намира тя приложение под заглавие „Дяловете на философията”.

Организатори на събитието бяха преподавателите по философия и гражданско образование  Ангелина Шикова, Петя Величкова, Стоянка Николова. Активно участие в подготовката и протичането взеха Антоанета Тосева – училищен психолог, и Йоанна Григорова – учител по свят и личност и английски език. В ролята на водещ, който показа ораторски и диалогични умения  бе Кръстьо Лалев от 10 „б” клас, специалност „Приложно програмиране”. Сред гостите бяха  зам. директорът инж. Камелия Стоянова и инж. Здравка Георгиева.

Сред участниците се отличиха с  много добре обосновани мнения учениците Христо И. от 10 „а” клас, Ивайло П. от 10 „д” клас, Йоан от 10 „г”, Илиян И. от 10 „в”, Момчил А. от 10 „в”, Мартин В. от 10 „в”, Денис от 10 „ж”, Александър от 10 „ж”, Борис от 10 „ж”, Денислав Д. от 10 ”б”. Завидни презентационни умения показаха Даниел от 9 ”а”, Йоан Лачев от 10 „а”, Хари и Ехиязар от 9 „д”, Петър, Калина и Ралица – и тримата от 12 „а” клас.

От името на всички учители по философия и гражданско образование отправям благодарности към учениците за участието им в този празник, за споделеното им и откровено мнение. Като учители ние изпитахме истинско удовлетворение и видяхме, че усилията ни са възнаградени.

Пожелавам на всички ученици, колеги и родители здраве, радост, вдъхновение и сили, за да продължим да усещаме различните вкусове на живота и да им се наслаждаваме всеки ден!

Сподели Ангелина Шикова – учител по философски цикъл

filosof 1

Filosof