ПГЕЕ с награда за първо място на общинско ниво за най-активно училище в инициативата Европейски ден на спорта в училище

Гимназията взе своя приз за първо място за втора поредна година в инициативата „Евсопейски ден на спорта в училище“ , провела се на 25.09.2020г.

На церемонията по награждаването на 12.11.2020г. на Гребна база гр.Пловдив ПГЕЕ бе отличено със сертификат и парична награда за най-активно учебно заведение сред останалите претенденти от град Пловдив. Наградите бяха връчени от организаторите на сдружение БГ „Бъди активен“ и Община Пловдив.  Със сумата ще бъдат закупени за възпитаниците на гимназията спортни стоки за часовете по Физическо възпитание и спорт. ПГЕЕ за втора година показа, че може да бъде пример за изпълнителност, екипна работа между ученици и учители, спортен дух и здравословни навици в хрането и отношението на малки и големи  към околната среда.

Близо 400 училища от над 200 населени места в страната взеха участие тази година в Европейския ден на спорта в училище. Събитието е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMOVE и отново бе подкрепено от Министерството на образованието и  Министерството на младежта и спорта.

Evropeiski den