ДЕН НА ПРОФЕСИЯТА: ТЕХНИК НА ЕЛЕКТРОННА ТЕХНИКА

На 25.03.2015г.(сряда),  бяхме свидетели на труда и професионалните изяви на нашите възпитаници от всички класове на специалности Промишлена електроника и Микропроцесорна техника, в деня на тяхната професия.

Със задружни усилия учениците ни бяха подготвили подобаваща програма, в която имаше и състезателна част. Опоненти бяха 10Б и 10Е клас, те представиха  презентации, които бяха много добре изготвени и ни показаха клип, в който изработват поетапно електронно устройство по зададена принципна схема.. 10Б клас  ни показаха как правят акустична звезда,  а 10Е клас представиха синтезатор с три ИС таймер 555.

След като отборите показаха работите си, момчетата и момичетата от  11Е и 9Б ни поднесоха информация за различните елементи, по новаторски и интересен начин. 11Е клас продължиха да ни очароват със своето отговорно отнасяне към празника и безупречна подготовка. В своята презентация освен забавна викторина с въпроси от всички предмети по които се обучават, която успя да накара публиката да вземе бурно участие  в отговорите на въпросите. Те ни показаха  монтирани устройства  на експериментални платки „BREADBOARD” с микроконтролери , направени в часовете по учебна практика.

Накрая  беше представена една  съвместна продукция на най – малките участници от  9Е клас и на бъдещите абитуриенти  от 12Е клас. Те  ни показаха  атмосферата  в процеса на обучение по специалността  в  ПГЕЕ – Пловдив във филма  „ Моята професия – Техник на електронна техника”.

В края на нашия празник, журито, което оценяваше представянето на отборите на  10Б и 10Е клас, обяви победителите.
Шампиони в тази игра на умения станаха 10Е с максимален брой точки.
На всички участници бяха връчени сертификати за участие,  а на отличилите се ученици бяха  дадени Грамоти и предметни награди от Директора на ПГЕЕ  г-жа Анастасова, която изказа благодарност  на всички участници, станали част от това събитие.

mpt1mpt2mpt3mpt4mpt5mpt6

Празникът на електротехниката в ПГЕЕ

С каквото и да се захванат нашите възпитаници – винаги завършва страхотно !

И този път организацията бе на ниво, ентусиазмът на ,, макс„, а усилията бяха възнаградени от бурните аплодисменти на публиката .

Празникът се провежда за пета поредна година и бележи началото на една интригуваща седмица,  наречена „Седмица на професиите”,  изпълнена с много интересни събития.
През тази седмица се представят на учениците техните специалности извън рамката на академичния процес. Мотивират се възпитаниците да изучават специалните предмети по своите професии с интерес и всеотдайност.
Събитието „ Ден на отворените врати в ПГЕЕ” дава шанс на бъдещите ученици да се запознаят с възможностите, които предоставя нашата гимназия.

Деветокласниците подготвиха празника на електротехниката. Госпожа Раднева, организатор на събитието, ни сподели: ,,Бройката на всички момчета и момичета, участващи в празника, е двадесет, но знаещите и можещите са много повече. Изборът на участници беше труден“. След разработване на теми, учениците с най-креативен подход са били номинирини за участие.
С усмивка на лице нашата преподавателка заяви, че е много удовлетворена от отличното представяне на всички. Притеснение не е липсвало, но деветокласниците не са се смутили от погледите на публиката, изпълнена с очакване да види какво ще се случи.
Беше явно за всички присъстващи, че нашите възпитаници бяха положили старание и креативност, за да впечатлят публиката – и успяха !
Освен презентации за „Войната на токовете” „Цветомузика”, „Кондензатори ” и други, ни бяха представени и опити, както и интересни факти от живота на бележити учени. Всички присъстващи научихме по нещо ново и можем да твърдим, че събитието беше много обогатяващо.

Темите вдъхновиха участниците и публиката се зареди с положително настроение.
Заместник- директорките и Ангел Генков, който в този ден беше ,,в обувките“ на нашата директорка г-жа Анастасова, заявиха: „Участниците очароваха публиката!”
Всичко започна с ентусиазъм и завърши с удовлетворение !
Дано занапред и нашите най-малки попълнения да изучават специалните предмети с интерес и да обикнат практиката .

,,Виновници“ за събитието са:
Деветокласниците – Ива Тенева, Ралица Костадинова, Пенчо Трендафилов, Катя Маринова, Георги Лазаров, Иван Вълчев, Димитър Стоянов, Валентин Вутов, Галя Сакалова, Захари Парунев, Станислав Елинчев, Стоил Димов, Запрян Янков, Стефан Петков, Валентин Хъшев и Илиян Илиев.
Единадесетокласниците – Георги Окадаров, Николай Чотров, Кристиян Московски, Емилия Къндева и Радослав Чочев.
Сърдечни поздравления за г-жа Таня Раднева, която влезе в ролята на организатор на успешното събитие.
mpt7mpt8mpt9mpt10