Училищен конкурс на тема „Безопасност на движението по Великден в условия на COVID-2019 “

Учениците от Професионална гимназия по електротехника и електроника, гр. Пловдив дадоха своя принос в борбата срещу разпространението на коронавируса като активно се включиха в училищен конкурс на тема „Безопасност на движението по Великден в условия на COVID-2019 “. Специална комисия оцени проектите по строги критерии, а класираният на първо място получи грамота и честта да бъде публикуван в сайта на гимназията.

Европейския Съюз работи заедно с държавите членки за ограничаване на разпространението на COVID-19. За да се забави разпространението на вируса, лидерите от ЕС се споразумяха за налагане на координирано временно ограничаване на неналежащите пътувания във и извън Европа.

Пътна полиция – МВР, въпреки допълнителните отговорности, свързани с подпомагане обезпечаването на пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете, продължава да упражнява строг контрол на пътя в условия на извънредната ситуация в България.

Учениците от ПГ по електротехника и електроника – гр. Пловдив представиха своите творби, с които призовават всички граждани да останат в къщи по време на Великденските празници. Младите творци съветват водачите, на които се налага да шофират в условия на карантина, да бъдат внимателни към пешеходците, да карат със съобразена скорост, да поставят обезопасителните си колани и да не използват мобилните си телефони, докато шофират.

В условия на извънредното положение, пред което се изправи не само ЕС, но и цялото човечество, учениците на ПГЕЕ-гр. Пловдив изпращат призив към всички участници в пътното движение да бъдат още по-внимателни и отговорни – не само към себе си, но и всички други на пътя.

II- Мирослав Радев_10ЖкласI-DDobrev_проект БДП-8E клас

II-ЕКИП - Добри и Валентин- 12Б

II- Светослав Христов_12Д клас