Ученици от ПГЕЕ – гр. Пловдив дадоха УРОК ПО СОЛИДАРНОСТ

Урок по солидарност

Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив подаде ръка на българските медици в борбата срещу COVID – 19 като се включи в кампанията на Студентския съвет към Медицинския Университет „УРОК ПО СОЛИДАРНОСТ“.

Младшите посланици и учениците от Европейския училищен парламент на ПГ по електротехника и електроника единодушно гласуваха със събраните от тях средства от благотворителния базар „Европейска Коледа“ да бъдат закупени консумативи и лични предпазни средства за медицинския персонала на първа линия в борбата с пандемията.

Дарението е направено в Медицински университет – гр. Пловдив, а консумативите ще бъдат разпределени по необходимост по здравните заведения, в които има отделения за COVID – 19.

В изпитанието, пред което е изправена не само Европа, но и цялото човечеството, учениците от ПГЕЕ – гр. Пловдив дадоха урок по солидарност и доказаха, че съпричастността, отговорността към околните и безкористното добротворство са способни да обединят хората без оглед на раса, националност и вероизповедание и да ги направят единни в борбата с „невидимия враг“