МЛАДШИТЕ ПОСЛАНИЦИ НА ПГЕЕ ПО СТЪПКИТЕ НА „ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ“ С ПЛАМЕН АСЕНОВ

   По стъпките на познанието и в търсене на корена на европейските ценности, на 23.01.2020 г. Младшите посланици на ЕП в Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив станаха част от представянето на книгата „Великите европейци“ на Пламен Асенов в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“. Учениците се потопиха в неповторимата атмосфера на събитието и имаха възможност да се запознаят лично с автора и да проведат кратко интевю. От него те научиха, че той е работил за редица вестници и е бил кореспондент на BBC. Автор е и на пиеси, поезия, белетристика, литература за деца и сценарий за документален филм. Книгата му „Великите европейци“ започва с Омир и завършва с Тери Пратчет. Пламен Асенов сподели пред Младшите посланици, че подготвя и втори том, който вероятно ще започва с древногръцката поетеса Сафо и ще завършва с Джон Ленън.

    Присъствието на учениците от ПГЕЕ предизвика неочакван интерес от страна на гостите, които поискаха да разберат повече за проекта „Училище посланик на Европейския парламент“ и ролята на младшите посланици в него.

    В края на срещата Младшите посланици получиха книга с автограф и послание, както и поредното удовлетворение от възможността да са част от общността на младите европейски посланици.

1 (5)

2 (2)

3 (2)