ОСПОРВАНА НАДПРЕВАРА ЗА МЛАДШИ ПОСЛАНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В ПГЕЕ – гр. ПЛОВДИВ

    На 16 януари 2020 г. Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив стана арена на оспорван интелектуален сблъсък. Над 80 ученици, вдъхновени от идеята да станат младши посланици на ЕП, се включиха в оспорваната надпревара. Семейството на вече действащите младши посланици се разшири с още нови членове, вдъхновени от каузата ЕС. Зала Европа се оказа малка, за да побере желаещите кандидати.

    Под формата на викторина в платформата Kahoot, учениците отговориха на 28 въпроса, свързани с историята на ЕС, Европейския парламент и Европейската комисия, като показаха и завидни познания върху общи теми, касаещи европейското общество, култура, традиции и ценности. В края на селекцията чрез електронната платформа се генерираха резултатите, въз основа на които бяха избрани новите  младши посланици на Ученическия Европейски парламент в ПГЕЕ.

     Като символи на успеха избраните ученици получиха фланелки с логото на европейския парламент и надпис: „Аз съм младши посланик на Европейския парламент“.

    Младите европейски надежди на ПГЕЕ излъчваха гордост и задоволство от извоюваното призово място и с чест приеха своята мисия – да бъдат посланици на Европа сред младите хора.

1

2

3

4

5