Бюрото на Европейския парламент в ПГЕЕ – гр. Пловдив

    Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив посрещна 2020 г. с реновиран кабинет – зала Европа, който с атмосферата на европейски дух, традиции и ценности ще вдъхновява младшите посланици на Европейския парламент в ПГЕЕ, както и всички възпитаници на гимназията. Откриването на залата на 10.01.2019 г. съвпадна с посещението на ръководителя на Бюрото на Европейския парламент в България – г-н Теодор Стойчев. Г-жа Стоянка Анастасова – директор на гимназията, приветства г-н Стойчев и изказа благодарности за възможностите, които предоставя програмата за Училища посланици на Европейския парламент на младите хора. От своя страна ръководителят на Бюрото на ЕП в България изказа адмирации за това, че ПГЕЕ е извоювала правото си сред над 100 училища да бъде избрана за училище посланик.

    С трепетни емоции младшите и старши посланици на ЕП в Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив представиха реализираните до момента инициативи и споделиха въпросите, които ги вълнуват – бъдещето на програма Еразъм +, възможностите за обучение в Европа, предстоящото въвеждане на еврото в България, както и темата за Брекзит.

      Позитивизмът и европейските ценности се оказаха искрата, която запали огъня на взаимност и споделеност и превърна срещата в незабравимо преживяване.

1

2

3

4

4а

5

6

7

8

а