Училището в моите очи

В рубриката ни „Училището в моите очи” разговаряме с Георги Куманов, който е възпитаник на ПГЕЕ, випуск 2010 година.
Г-н Куманов ни сподели своите впечатления от нашето училище, което в неговите очи изглежда ново.
kumanov
Георги е студент вече пета година в ПУ, който има страст към четенето  на книги  и история , точно тази негова страст го насочва към правото – студент е вече пета година.
Обича също пътуванията, опознаването на нови хора и места . Мнението му за хората е, че те трябва да бъдат успешни и да помагат на другите, когато се издигнат.

А за да бъде един човек успешен, той трябва да има среда , в която да се развива.
Къде другаде, ако не в училище, може да се намери среда за развитие на тийнейджърите?
Когато Георги е бил ученик обаче е нямало много възможности за изява. В училището нищо не се случвало и това допринасяло за нежеланието на учениците да ходят на училище.
Сега вече, след като са изминали пет години, и той от момче се е превърнал в млад мъж, идването му в ПГЕЕ му навява спомени, а същевременно изпитва и радост от промяната, която вижда в скъпото ни училище.

Той ни сподели следното:
„По мое време липсваха извънкласни мероприятия, а сега това се е променило, което е много хубаво, защото училището е място, което би трябвало да ни развива като личности, а където е развитието – там е и успехът. Виждам, че материалната база е подобрена, спортът се развива и педагогическият съветник допринася за много от хубавите неща, които се случват в училище, дори децата ми изглеждат по-будни и инициативни.
Според мен в извънкласните дейности е хубаво да се използва повече техника и информационни технологии, защото все пак е 21 век, а изучаването на чужди езици не бива да се подценява. Адмирации за положителните промени и случващото се в ПГЕЕ!
Пожелавам на възпитаниците от ПГЕЕ да търсят себе си, да пазят и използват уникалността си, да бъдат борбени и да тичат по пътя на успеха, за да сбъднат мечтите си !
„Stay hungry , stay foolish” –това е едно изказване на Стив Джобс, което искам да споделя.”

Интервюто с Г-н Куманов не бе много дълго, но бе напълно достатъчно, за да ни даде мнение за напредъка на нашата гимназия.
За да бъде този прогрес траен, трябва да се поучим от грешките.
Благодарим на Георги Куманов за споделеното мнение и добрите отзиви, а ние му пожелаваме дерзание и успешно дипломиране.

Борислава Касавълчева