#CodeWeek в ПГЕЕ

code

    Професионална гимназия по електротехника и електроника – Пловдив се включи в европейската инициатива „CODEWEEK”, която е насочена към учащите и гражданите и  има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност на всички по забавен и развлекателен начин. Усвояването на програмирането ни помага да моделираме бързо променящия се заобикалящ ни свят, да научим повече за начина на работа на технологиите и да развиваме умения и възможности, за да проучваме нови идеи и да създаваме иновации.
Гости на събитието бяха ученици от 11 клас от Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“ и техните ръководители – Катя Семкова и инж. Станимир Миладинов, които обмениха знания и практически опит.
Възпитаниците на ПГЕЕ от 9, 10 и 11 клас, от специалностите „Приложно програмиране“ , „Компютърна техника и технологии“ и Микропроцесорна техника, работиха в два модула – създаване на игри с JAVA или с UNITY, и управление на роботи – Лего робот и програмируем робот с ARDUINO.
Създадените игри и софтуерни разработки им дадоха увереност да мислят и действат като истински програмисти, създаващи продукти за развлечение, развиване на логическо и пространствено мислене и популяризиране на професията приложен програмист.

_MTM7573

_MTM7562

_MTM7556

_MTM7535

_MTM7532

_MTM7485

_MTM7475