Откриване на учебната 2019/2020 година в ПГЕЕ – гр.Пловдив

 

На 16.09.2019 година за пореден път ПГЕЕ – гр. Пловдив отвори врати, за да посрещне своите възпитаници. Развълнувани, с оптимизъм и нови надежди, ученици, учители и гости се събраха в двора на гимназията. Пъстрата украса и музиката, заедно с жизнерадостната глъч на младите момичета и момчета, създадоха  неповторима атмосфера на незабравим празник .

Тържеството започна с посрещане знамето на училището под звуците на химните на  Република България и Европейския съюз. Ученици изпълниха стихове за сбогуване с лятото и поздравиха всички присъстващи с началото на новата учебна година.

По традиция думата бе дадена на директора на гимназията – госпожа Анастасова, която приветства всички ученици с добре дошли в голямото семейство на ПГЕЕ и им пожела здраве, дръзновение и целеустременост в овладяване на знанието. Увеличаването на броя на паралелките с по една през последните три години, както и ползотворното сътрудничество с фирмите партньори Монди ЕАД- Стамболийски, ЕВН – България, АББ, Технически университет – Филиал Пловдив, създадоха новаторския облик на гимназията, в която образованието, бизнеса и семейството създадоха една микровселена, изпълнена с вълнуващи предизвикателства.

Специален поздрав беше отправен към новите възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и електроника –гр. Пловдив, осмокласниците. В духа на народната традиция – под звуците на гайда , със символичен жест – връчване на ключа на знанието, им  пожелахме  успехи в трудния път на овладяване на знания и умения в любимото училище.

1

2

3

4