Навършиха се 146 години от Обесването на Васил Левски

Зимата пее свойта зла песен,

вихрове гонят тръни в полето,

и студ, и мраз, и плач без надежда

навяват на теб скръб на сърцето.

    За всеки един българин датата 19 февруари е символична и знакова. Всеки от нас носи в сърцето си Левски! В ПГЕЕ – гр. Пловдив е важно идните поколения да знаят историята и да помнят; да ги възпитаваме в почит, гордост  и отговорност към свободата, която имаме днес, и към тези, дали живота си за нея!

     На 146-тата годишнина от Обесването на Васил Левски ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив се включиха в официалната церемония в Пловдив и поднесоха цветя пред паметника на Апостола.  Присъствието на събитието допринесе за подсилването на емоциите и чувствата у нашите ученици , а именно-гордост и патриотизъм . Минутата за почит и тишината ги накара да осмислят значимостта на този ден, и вярваме, че ще помнят и след години колко емоционално наситен е бил 19 февруари за тях и защо.

  На част от учениците беше направено интервю от Антоанета Петричанска от “Радио Пловдив” , което донесе още капка вълнение към цялата атмосфера. Преживените днес, емоции държаха учениците часове след края на събитието.

    Във времето между двете смени в Ритуална зала към ПГЕЕ отбелязахме тази тъмна дата  от нашата история с документалния филм на Нестор Тасков от 10 „ж“ клас, включващ знакови факти от живота на Дякона.

 Програмата продължи с въздействащи слова, които накараха да настръхнат присъстващите в залата, рецитирани от Кристина от 8 „б“, Памела – 10 „а“, Ивайло, Алекс и Стоил от 9 „б“ клас. Те бяха аплодирани бурно за изразителността, внушителността и проницателните думи, които отправяха към съзнанието на всеки, и мислите, които породиха те!
Поклон пред паметта на Апостола!

viber image 2019-02-19 , 15.54.28nnn

viber image 2019-02-19 , 15.54.28hhhhhhhh

viber image 2019-02-19 , 15.54.24_

ll

еееееееееееее