Денят на Християнското семейство събира!

Ученици на ПГЕЕ и СУ за УУС „Проф. д-р Стоян Белинов“ заедно на този ден

Казват, че домът е там, където е сърцето. За група наши ученици по случай Деня на християнското семейство сърцата им се пренесоха в Специално училище за ученици с увреден слух „Проф. д-р Стоян Белинов“ град Пловдив, за да създадат приятелска и празнична атмосфера на децата там.

Тази година в Професионална гимназия по електротехника и електроника решихме да отбележим Деня на християнското семейство по малко по-различен начин. Освен с обсъждане и дискусия в библиотеката, свързани с традициите на този ден, празникът за нас излезе извън пределите на училището. Водени от стремежа да правим добро за другите и да създаваме топлина и уют там, където имат нужда от тях, група наши ученици решиха да зарадват децата от СУ за УУС чрез различни занимателни игри и други. Възпитаниците ни прекараха един следобед зареден с много радост и пълни от щастие очи. Те изпълняваха ролята на помощници на децата с увреден слух в съвместното изработване на коледната им украса. В края на работния процес с общи усилия преобразиха занимателната стая на учениците в много настроение и празничност.

В знак на благодарност ученици, възпитатели и учители ни изпратиха с топли чувства и ни подариха ръчно изработени по декупажна техника картичка и топка за коледната елха в ПГЕЕ.

Зад всяко добро същество стои поне още едно! Да даряваме внимание, да провокираме усмивки, да създаваме заедно и да се стремим към благополучие е заразно и носи след себе си своите последователи! Вярваме, че за нашите ученици това да отварят сърцата си и да желаят да създават топлина и уют за децата от пловдивското училище, ще се превърне в традиция и занапред! Приятелите ни от СУ за УУС „Проф.д-р Стоян Белинов“ пожелаха весели празници на всички от ПГЕЕ и оставиха вратите си отворени за нас за бъдещи инициативи!

2

3

4

6

7

8

9

10

11 12

46519321_2020967087940334_1681010720315015168_n

Написал статията:
Магдалена Бакалова
Училищен психолог
26.11.2018г.