Първият звънец удари и училището разкри своите врати!

Всяко ново начало е добро и обещаващо! Стимулира да вложим натрупаната енергия в нещо градивно, за да постигнем следващите цели. Така под септемврийските слънчеви лъчи в ПГЕЕ – гр. Пловдив, отново с музика и бодър дух, отпразнувахме старта на новата учебна година!

_DSC0322

_DSC0323

По традиция посрещнахме знамето на Република България и гордо изправени, чухме химна на нашата страна. Поздравителна реч към всички ученици и техните родители, служители на училището и гости на събитието отправи Директорът на гимназията.

_DSC0352

_DSC0366

Г-жа Анастасова разкри някои от новостите за предстоящата учебна година, а именно- форма на обучение за първи път при нас – дуална паралелка за специалността Електрообзавеждане на производството“ с фирми-партньори АББ и EVN-България,чиито представители бяха и наши специални гости; също така изненада учениците ни сновината за напълно обновени девет кабинета, оборудвани с модерни мебели имултимедии в тях, а иновативния метод на преподаване, чрез разработване на учебното съдържание, учебните планове и програми по напълно различен от традиционния начин, беше запазената изненада за накрая. Очаква ни нова и различна учебна година, но свежа, обещаваща и богата на още много идеи, които доказахме, че умеем да реализираме!

_DSC0425

С почит към традициите, приехме новопостъпилите осмокласници под звуцитена българска гайда, в изпълнение на наши възпитаници от горен курс, а момичета,блечени в традиционна българска носия, посрещаха, с питка в ръка и пожелание зауспешна нова година, всички ученици и служители на гимназията!

Магдалена Бакалова

Училищен психолог