СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ И ПГЕЕ ГР. ПЛОВДИВ

През учебната 2017/18 година продължи активното сътрудничество на ПГЕЕ с най-старата, най-голямата и най-бързо развиващата се организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование – Джуниър Ачийвмънт България.

За поредна година ПГЕЕ гр. Пловдив беше включен в съвместния проект на Джуниър Ачийвмънт и  Метлайф България „Знания, които променят живота“ (LifeChanger), който се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация Метлайф. В продължение на 4 месеца, от декември 2017 до март 2018 г. учениците от 11е клас имаха възможност да  подобрят своята финансова грамотност с помощта на образователната програма „Разумни финанси“, разработена от Джуниър Ачийвмънт. Разработеният модул беше представен от инж. Диана Григорова, лектор-доброволец от Метлайф България в рамките на 5 лекции по 2 учебни часа. Учениците завършиха модула с тест и състезание за съставяне на личен бюджет за семейна почивка. Най-добре представилия се ученик, Иван Илиев от 11е клас, участва  във финансовото предизвикателство „Иновационен финансов лагер” проведен  в гр. София на 29 март 2018г.

1

23

Учениците от 11е клас, инж. Галина Атанасова – преподавател по предприемачество и координатор на проекта от страна на ПГЕЕ,  и гимназията получиха сертификати за участие в проект LifeChanger.

4

Илиян Пармашки, Димитър Киров  и Атанас Иванов от 10 д клас участваха на 10 и 11 май в иновационен лагер на тема „Суровини и Природни ресурси“, организиран от Джуниър Ачийвмънт България и решаваха казус, свързан с кръговата икономика и рециклиране на световните ресурси. Инициативата е част от съвместен проект на JA Европа и Европейския институт за иновации и технологии (EIT Raw Materials), който се реализира пилотно в България и Румъния. Целта на проекта е да запознае младежите с предимствата на работата със суровини и природни ресурси и възможностите за стартиращ бизнес в сферите зелени технологии, био земеделие, нови индустрии и зелено предприемачество.

Учениците се представиха на много високо ниво, а отборът на Илиян Пармашки бе класиран на трето място.

5

6

7