Форум „Аз променям моето училище“ и възпитаниците на ПГЕЕ – гр.Пловдив

Месец юни тече с пълна сила и въпреки, че повечето ученици го свързват с  края на учебната година и приближаващата ваканция, възпитаниците на ПГЕЕ – гр.Пловдив не спират да се изявяват.
Успешно представяне на форум „Аз променям моето училище“, организиран от Община Пловдив и образователен портал „Уча в Пловдив”.  8 юни беше денят, в който всички учебни заведения имаха шанса да представят своята най-добра и успешна инициатива, довела до промяна на обкръжаващата среда.
24 пловдивски училища, зам.кметът Стефан Стоян и още много гости от сферата на образованието, успяха да се запознаят с две различни , но взаимно допълващи се, страни на  ПГЕЕ – гр.Пловдив.
Димитър Малинов и Атанас Иванов от 10 д клас отвориха вратите към света на иновациите за професионално развитие. Създадените проекти от учениците, спечелили престижни награди през последната учебна година на много конкурси, бяха сред основните в презентацията на двамата. Иновативна ферма, чийто макет можеше да се види на място, музикален звънец, умна сграда и соларен влак, макет на детската железница „знаме на мира“ в Пловдив. Кулминацията дойде с представянето на дрона и  демонстрацията на Александър Корчев от 9 з клас, вдигайки го във въздуха.
Гостите в залата бяха впечатлени от креативността в следващата идея и успехите, до които е довела. Много от тях заявиха, че ще я „откраднат“ и за своите училища.
Станислава Тодорова от 9 в клас и Ангелина Топалова от 9 б се постараха да вдъхновят всички в залата и да създадат у тях нагласа към доброто!  „Да учим заедно“- една инициатива, създадена от Ученическия парламент, която се провежда за първи път през миналата учебна година и през тази, тече с пълна сила от началото на месец юни.  Целта е бъдат подкрепени ученици от 8, 9 и 10 клас, застрашени от полагане на годишен поправителен изпит в края на годината по предметите-физика, химия и биология.
Необходими са усилия тези ученици да бъдат мотивирани и да наваксат за кратък период, изгубеното време. Затова учениците от Училищния съвет се заеха с организирането на групови срещи за своите съученици, на които те да учат заедно извън учебно време, използвайки уроците от онлайн платформата „Уча се“ . Преди стартирането на инициативата организаторите се срещнаха с преподавателите по предметите и получиха основна насоки за учениците с такава потребност, както  и основни задължителни знания за успешно  завършване на годината.
Форумът, в който взеха участие нашите ученици, не беше със състезателен характер. Основната му идея бе много по-градивна-да обменим опит и да бъдем полезни на другите. Със своето представяне възпитаниците ни освен, че показаха какво може да бъде създавано зад стените на едно българско училище, показаха, че то е и място, в което се учим да бъдем хора и да подаваме ръка на тези в нужда!

Магдалена Бакалова
Психолог в ПГЕЕ

IMG_6609

IMG_6600

IMG_6601

IMG_6602

IMG_6603

IMG_6604

IMG_6605

IMG_6606

IMG_6607

IMG_6608