НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК“

В периода  19 – 21 април 2018г. в Международен панаир Пловдив се проведе X Панорама на професионалното образование. В рамките, на която се проведе националният кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”. В състезанието взеха участие отбори от професионалните гимназии на гр. Видин, гр. Банско, гр. Пазарджик, гр. Мадан, гр. Пловдив, гр. Търговище и по две гимназии от гр. Варна и  гр. София.
Отборът за втора възрастова група на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив, се класира на първо място в националния кръг на състезанието.

m-znaia1

В индивидуалното класиране за втора възрастова група (XI – XII клас) второ място се присъди на Петър Чешмеджиев от XIE клас, а трето – на Иван Вълчев от XIIE клас. Ръководители на отбора са инж. Любомира Вълкова и инж. Галина Узунова.

m-znaia2

m-zn-1-otbornoPGEE

 Регионалният кръг на Националното  състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

На 30 март 2018 г. в ТУ – София, филиал Пловдив се проведе регионалният кръг на Националното  състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. В състезанието взеха участие отбори от професионалните гимназии на гр. Мадан, гр. Банско, гр. Петрич, гр. Смолян, гр. Пазарджик, гр. Сопот, гр. Хасково, гр. Гоце Делчев и две гимназии от гр. Пловдив – Професионална гимназия по битова техника и Професионална гимназия по електротехника и електроника.

Отборът за втора възрастова група на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив се класира на първо място и ще участва в националния кръг на състезанието.

В индивидуалното класиране първо място се присъди на ученика Петър Чешмеджиев от XIE клас, а трето – на ученика Иван Вълчев от XIIE клас. Ръководител на отбора е инж. Любомира Вълкова.

Събитието стана възможно благодарение на съдействието на Търговска верига ЕЛИМЕКС, РУО – Пловдив и ТУ – София, филиал Пловдив.