Великденски базар в ПГЕЕ-гр.Пловдив!

Седмица преди Великден, светлината на считания за най-големия християнски празник, озари ПГЕЕ-гр.Пловдив.  Днес на 30.03.2018г в централното фоайе на гимназията се състоя Благотворителен Великденски базар.

Борислава Касавълчева ,ученичка от 12 „В“ клас, организира ученици и служители на гимназията в подготовката на базара. В продължение на няколко седмици в библиотеката на училището ръчно се изработваха великденски картички, плетени кошнички за яйца, венчета и други украшения, подходящи за празника Великден. В деня към базара се прибавиха и домашно приготвени сладки от преподаватели.

С настъпване на пролетта стартира кампания „Да разцъфне ПГЕЕ“ и цветята са неизменна част от всяка дейност в училище.  И днешният празник не беше изключение- масите на базара бяха отрупани с красиви жълти нарциси.

Ученици и учители бързо изкупиха всичко красиво и цветно от Великденския базар! Събраните средства ще бъдат за закупуването на нови книги към библиотеката на гимназията, с което светлостта на празника щеотрази не само днешния ден, но и бъдещето!

IMG_7911

IMG_7912

IMG_7913

IMG_7914

IMG_7915

IMG_7917

IMG_7918

IMG_7919