ПГЕЕ И DISCOVERY EDUCATION – С ГРИЖА ЗА КАРИЕРНОТО РАЗВИТИЕ НА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ

На 14 декември 2017 г. в интерактивната зала на ПГЕЕ – Пловдив се проведе уебинар и семинар на тема: „Stay Connected with Your Future!“.  Събитието беше организирано от “Discovery Education”- България и Професионална гимназия по електроника и електротехника- Пловдив.

Образователните консултанти и преподавателите от ПГЕЕ осъществиха връзка между настоящи студенти, избрали да продължат образованието си в елитни университети в Англия и Шотландия, и възпитаници на ПГЕЕ. Бяха представени съвременни академични програми в областта на технологиите, графичния дизайн и бизнеса. Възпитаници на ПГЕЕ от 11 клас проявиха интерес и задаваха въпроси, свързани с възможностите за кариерно развитие, студентски практики, стажове, обменни програми и други квалификационни курсове.

На живо се включиха – Костадин Сърбов – завършил ЕГ – Пловдив, студент в специалността Computer Games (Art), Southampton Solent University, Роби Радев – завършил Хуманитарната Гимназия в Пловдив, студент в специалност International Business, Glasgow Caledonian University и Веси Богданска, възпитаник на ЕГ – Пловдив, студентка за първа година Illustrations and Graphics, Coventry University.

Денят завърши с вълнуваща лекция на специалния гост-  лектор Владимир Йорданов, Business Development Executive – Europe, Coventry University, който представи иновативните специалности в областта на компютърните технологии и инженерните науки, възможностите за студентски стажове, обменни програми и перспективите за успешна бъдеща кариера в Coventry University.

disc1

disc2