Коледен Базар

Коледен базар – 22.12.2017г.

Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив

logo

За поредна година в “Професионална гимназия по електротехника и електроника’’- гр. Пловдив, се проведе Коледен базар. Това е едно от най-големите събития и е традиция всяка година. Състои се от базар, на който се иpic1злагат и продават, донесените от всеки клас,  домашно приготвени вкусотийки. След като приключи, участниците занасят събраната сума в, оказаната за целта, стая, за да бъде отчетена.

Средствата от базара тази година ще бъдат дарени за направата на музикален училищен звънец, а класът, събрал най-много, ще получи грамота.

От 5 години Ученическият парламент организира празника, който радва и усмихва всички. Тази година той се състоя на 22.12.2017г.- петък. Денят се изпълни със забавления и много коледно настроение. Всеки отговорник имаше своите задължения за събитието: подредба на работни маси, броене на пари, жури за дегустация и за най-добре украсена стая, изработка на грамоти и фотографи .

pic5

Денят започна с наредбата на чиновете пред стаите. За всеки клас определихме място, на което може да изложи нещата си. Имаше най-различни домашно приготвени, сладкиши, солени десерти, курабийки и безалкохолни напитки, много вкусни и добре изглеждащи.Учениците и учителите минаваха по чиновете, отрупани с храна, и си купуваха. Обстановката беше коледна, празнична и много весела.

След базара следваше Коледното тържество, на което се изявиха ученици от гимназията с различни таланти. Присъстваха техни съученици, учители и родители и се наслаждаваха на шоуто. Накрая на тържеството се връчиха грамоти за победителите от конкурсите:

Грамота за най-добре украсена стая – 9г клас

Грамота за стая, пълна с коледно вълшебство – 8г клас

Грамота за стая, носеща коледния дух – 10в клас

Грамота за най-вкусно ястие – Георги Бодурски 10ж клас

Грамота за клас, събрал най-много средства – 8д клас

Традицията в “Професионална гимназия по електротехника и електроника’’ ще продължи години наред, ще радва много ученици, учители и родители.

Снимки: Ралица Костадинова, Николай Вълчев

pic6

pic3  pic4

pic2

pic8