ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО В ПГЕЕ – ПЛОВДИВ

21 ноември – Ден на християнското семейство. ПГЕЕ – Пловдив отбеляза празника с инициатива в училищната библиотека. Гост ни беше от Пловдивската митрополия. Състоя се интересна беседа между него и учениците. Те го посрещнаха с любопитство и изненада. Слушаха внимателно неговите слова. Задаваха въпроси, които ги вълнуват не само за празника, но и за Бог. Епископът им разказа подробно преданието  за Света Дева Мария, която на тригодишна възраст на този ден била въведена в Йерусалимския храм, за да служи предано на Бог – обещание дадено пред него от нейните родители Йоаким и Ана преди да се роди. И затова този ден църквата нарича Въведение Богородично.

Учениците разбраха, че  семейството е най-важната съставна част на нашето общество, че трябва да уважаваме и почитаме родителите си, че трябва да бъдем добри и да правим добро.

viber_image_2020-01-07_20-43-13

Програма „Еразъм +“ 2019 – Карлсруе, Германия

Няколко думи от Димитър Мешев, бенефициент по програма „Еразъм +“ проведен в град Карлсруе, Германия 2019г.

Интервю: Марияна Горанова 10а

Монтаж: Давид Митев 12

Ден на народните будители

      По случай Деня на народните будители в Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив ученик в народна носия поздрави учителите със стихотворението „Арменци“ на Пейо Яворов. Група ученици от училището, облечени като литературни герои , влизаха в часовете и представяха различни български произведения като „Крадецът на праскови“ на Емилиян Станев и „Криворазбраната цивилизация “ на Добри Войников. Задаваха въпроси към учениците, на които получаваха правилни отговори, защото възпитаниците на ПГЕЕ бяха добре подготвени и познаваха творбите. Госпожа Нели Минкова проведе открит урок с 12 а клас. А в училищната библиотека се проведе дискусия на тема „За народните будители“, в която участваха и малки, и големи ученици.

     Денят на народните будители се превърна в едно приятно и вълнуващо събитие в Професионална гимназия по електротехника и електроника.

Джанет Идриз 10д

IMG_7571

IMG_7547

IMG_7533

DSC_8157

DSC_8159