Европейски ден на спорта в ПГЕЕ!

     Днес, 27.09.2019 г. Професионална гимназия по електротехника и електроника  – гр. Пловдив стана част от инициативата Европейски ден на спорта в училище.  През целия ден бяха организирани и реализирани дейности в 3 модула: физическа активност, здравословен начин на живот и опазване на околната среда.  Над 800 наши възпитаници се включиха в организирани игри по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика и щафетни игри. 

    Вторият модул – здравословен  начин на живот – беше организиран като презентационна сесия, на която участниците се запознаха с видовете хранителни разстройства и обсъдиха признаците за ранното им разпознаване.  Емоционално повлияни от беседата, някои от момичетата ни направиха съпричастни със своите лични истории. 

   Третият модул бе идея на ученици екозащитници, които организираха почистване на училищните площи. 

    Изпълнен с вълнение и състезателен дух, училищният двор се превърна в арена на спорта, ученическата активност и съпричастност към значими обществени теми. Реализираната инициатива подари и предизвика много усмивки, събуди размисли за културата на хранене, активния начин на живот, работата в екип и личния принос на всеки един от нас за опазване на околната среда.

Ние в медиите

1
2
3
4

5

6

7

Откриване на учебната 2019/2020 година в ПГЕЕ – гр.Пловдив

 

На 16.09.2019 година за пореден път ПГЕЕ – гр. Пловдив отвори врати, за да посрещне своите възпитаници. Развълнувани, с оптимизъм и нови надежди, ученици, учители и гости се събраха в двора на гимназията. Пъстрата украса и музиката, заедно с жизнерадостната глъч на младите момичета и момчета, създадоха  неповторима атмосфера на незабравим празник .

Тържеството започна с посрещане знамето на училището под звуците на химните на  Република България и Европейския съюз. Ученици изпълниха стихове за сбогуване с лятото и поздравиха всички присъстващи с началото на новата учебна година.

По традиция думата бе дадена на директора на гимназията – госпожа Анастасова, която приветства всички ученици с добре дошли в голямото семейство на ПГЕЕ и им пожела здраве, дръзновение и целеустременост в овладяване на знанието. Увеличаването на броя на паралелките с по една през последните три години, както и ползотворното сътрудничество с фирмите партньори Монди ЕАД- Стамболийски, ЕВН – България, АББ, Технически университет – Филиал Пловдив, създадоха новаторския облик на гимназията, в която образованието, бизнеса и семейството създадоха една микровселена, изпълнена с вълнуващи предизвикателства.

Специален поздрав беше отправен към новите възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и електроника –гр. Пловдив, осмокласниците. В духа на народната традиция – под звуците на гайда , със символичен жест – връчване на ключа на знанието, им  пожелахме  успехи в трудния път на овладяване на знания и умения в любимото училище.

1

2

3

4

Работилница „Технологии“ – „Нощ“ Пловдив 2019

На 13 и 14 септември 2019г. от 16 до 20 часа на площада пред Радио Пловдив се състоя събитието работилница „Технологии“, което е част от официалната програма на тридневния фестивал „Нощ“ Пловдив 2019. Участие взеха ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив под ръководството на инж. Васил Цветков и инж. Софка Лулова. Гимназията представи изложбен щанд-работилница, на който бяха изложени различни устройства, изработени от наши ученици – светлинни ефекти, измервателни прибори, лабораторни макети. Посетителите имаха възможност да се включат в представянето, изпробваха уменията си по насищане на печатна платка с електронни компоненти и техника на запояване под надзора на нашия екип. Работилницата „Технологии“ е част от програма посветена на събуждането на интереса на децата към техническите науки и професионалното образование.

Целта е популяризиране на ранното кариерно ориентиране на децата и по-голямата информираност на техните родители за възможностите за обучение в професионалните гимназии в тясното им сътрудничество с бизнеса.

Благодарим на организаторите и на нашите участници!

Вълнуващо събитие в трепетното очакване на първият учебен ден.

Успешна учебна 2019/2020 учебна година!

2D5B0749D-8B6C-49E4-B86D-9B855B46F5DD

5C08EB054-1797-4C95-909C-E5947E91E844

42DDE5004-B9AE-47A4-BFA6-F7F04FC32983

24079E829-0B9E-459A-A2CA-EC81735A3CA5

133754412-295D-45DE-ADED-4556E010FCDA