Навършиха се 146 години от Обесването на Васил Левски

Зимата пее свойта зла песен,

вихрове гонят тръни в полето,

и студ, и мраз, и плач без надежда

навяват на теб скръб на сърцето.

    За всеки един българин датата 19 февруари е символична и знакова. Всеки от нас носи в сърцето си Левски! В ПГЕЕ – гр. Пловдив е важно идните поколения да знаят историята и да помнят; да ги възпитаваме в почит, гордост  и отговорност към свободата, която имаме днес, и към тези, дали живота си за нея!

     На 146-тата годишнина от Обесването на Васил Левски ученици от Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив се включиха в официалната церемония в Пловдив и поднесоха цветя пред паметника на Апостола.  Присъствието на събитието допринесе за подсилването на емоциите и чувствата у нашите ученици , а именно-гордост и патриотизъм . Минутата за почит и тишината ги накара да осмислят значимостта на този ден, и вярваме, че ще помнят и след години колко емоционално наситен е бил 19 февруари за тях и защо.

  На част от учениците беше направено интервю от Антоанета Петричанска от “Радио Пловдив” , което донесе още капка вълнение към цялата атмосфера. Преживените днес, емоции държаха учениците часове след края на събитието.

    Във времето между двете смени в Ритуална зала към ПГЕЕ отбелязахме тази тъмна дата  от нашата история с документалния филм на Нестор Тасков от 10 „ж“ клас, включващ знакови факти от живота на Дякона.

 Програмата продължи с въздействащи слова, които накараха да настръхнат присъстващите в залата, рецитирани от Кристина от 8 „б“, Памела – 10 „а“, Ивайло, Алекс и Стоил от 9 „б“ клас. Те бяха аплодирани бурно за изразителността, внушителността и проницателните думи, които отправяха към съзнанието на всеки, и мислите, които породиха те!
Поклон пред паметта на Апостола!

viber image 2019-02-19 , 15.54.28nnn

viber image 2019-02-19 , 15.54.28hhhhhhhh

viber image 2019-02-19 , 15.54.24_

ll

еееееееееееее

 

Денят на любовта

   През последните години февруари  месец създава приповдигнато настроение у хората. Учениците от Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив не се различават в това отношение и още дни  преди 14 февруари се погрижиха да създадат еуфорична атмосфера и празничност в училище.

   Тази година,като по традиция, за шести пореден път се организира литературно четене, придружено от кратка дискусия, в училищната библиотека.

   Стартирахме с трима представители на Ученическия парламент, които запознаха присъстващите с най-обща информация относно двата известни празника – Св.Валентин, Празникът на влюбените, и Св.Трифон Зарезан(по стар стил), Празникът на традиционното за страната ни червено вино и лозята.  Не целяхме да убеждаваме никого в нищо, нито искахме  да възпитаваме учениците на ПГЕЕ в култура, която дори не познаваме. Решихме да вземем най- познатото, което за всички религии и народи е най-висшестоящо, а именно-любовта.

   Инициативата беше по-успешна от всякога, успяхме да си припомним някои от най-красивите любовни произведения на български класици, на български съвременници и на няколко чужди автори. Потънахме в чистите думи и в светлината на изкуството.

  Възпитаниците на гимназията имаха възможността да изразят индивидуално какво за тях е любовта, също така да чуят и да почерпят и от опита на по-възрастните учители, гости на събитието,  и за кратко да се откъснат от своите ежедневни мисли.

    За приповдигнатите емоции из коридорите на училище допринесе и розовата кутия за писма с любовни послания. По инициатива на ученик, тя беше ръчно изработена, цветно изрисувана и облепена в символи на любовта от самия него, така че да се откроява и да привлича вниманието на всички.

   За нас, учениците на  ПГЕЕ – гр. Пловдив, 14 февруари бе  повод да отпразнуваме любовта. Изпратихме своите послания към любими хора, прелистихме страниците на книгите и чухме красивото чувство облечено в думи.

14.02.2019г.

Автор на статията:

Марияна Горанова 9“а”

52590220_259339321654993_5505571070385586176_n

52436989_322844165242588_8847610691067052032_n 1444

HR Summit & Career Fair Plovdiv 2019

Уважаеми ученици и родители,

Във връзка с предстоящия “HR Summit & Career Fair Plovdiv 2019”, който ще се проведе на 22 Март 2019г. в гр. Пловдив организиран от DiTech Expo бихме желали да Ви предоставим възможността да станете наши партньори. Считаме, че това мероприяти представлява интерес за Вас и Вашите ученици, на които предстои избор на университет и кариерно развитие.

Събитията, които организираме са мястото, където се срещат опитът, знанията и професионализма. Реални казуси, полезни инструменти и впечатляващи резултати от лидерите на пазара и най-добрите практики.

Участието Ви на Панаира на Кариерата е отлична възможност младите хора да се срещнат и запознаят с различните възможности предоставяни на трудовия пазар. Ще има панел, в който ще се представят интересни и перспективни професии, стажантски програми, специалисти в различни области ще ни гостуват и участват в дискусии. Специалисти, които търсят нови възможности за работа. Умни и способни младежи интересуващи се от стажове и вариант да станат все по-добри и да се докажат. Най-амбициозните студенти, търсещи развитие.

Наши партньори са: Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, УХТ Пловдив, АУ Пловдив, ТУ София – Филиал Пловдив, НБУ, професионални гимназии и др.

Повече информация за лекторите, темите и програмата може да видите на официалният сайт на събитието – https://hr.ditech.bg/

{3}

Възстановяване на учебните занятия на 06.02.2019 г.

Уважаеми ученици и родители,
4 февруари 2019 г. е обявен за неучебен ден за училищата на територията на област Пловдив.
На 5 февруари е междусрочната ваканция.
Учебните занятия се възстановяват на 06.02.2019 г. с програма за втория учебен срок, като първа смяна ще учат 8., 9. и 11. клас, а втора смяна – 10. и 12. клас.
{2}