ПГЕЕ – гр.Пловдив взе участие в дарителска кампания за лечението на Боян Бонев

         Много училища в Пловдив разтвориха сърцата си и обединиха усилия за една добра кауза. Професионална гимназия по електротехника и електроника, град Пловдив,  беше едно от училищата, включило се в благотворителната кампания за набиране на средства в помощ на Боян Бонев, който страда от тежка форма на левкемия. Момчето е син на преподавател от пловдивско училище, което става и причина кампанията да се организира сред училищата.

         Учениците  на ПГЕЕ – гр.Пловдив откликнаха на призива да помогнем на един младеж в нужда и за много кратък срок успяха да съберат сумата от близо 1300 лв. В събирането на средствата се включиха и родителите на децата, както и целия педагогически колектив и всички служители на гимназията!

Благотворителна инициатива като тази е пример,  че когато се мобилизираме  и  всички насочим позитивната си енергия в една посока, можем да помогнем на нуждаещ се и да дадем от своето добро и на другия!

Средствата за него продължават да се набират и по банков път.

Банка ДСК-ЕАД
EURO
IBAN BG61STSA93000025577504
BIC STSABGSF
Валутата може да бъде и в български лева.

Титуляр на сметката Боян Иванов Бонев

 

Магдалена Бакалова

Училищен психолог

 

Първият звънец удари и училището разкри своите врати!

Всяко ново начало е добро и обещаващо! Стимулира да вложим натрупаната енергия в нещо градивно, за да постигнем следващите цели. Така под септемврийските слънчеви лъчи в ПГЕЕ – гр. Пловдив, отново с музика и бодър дух, отпразнувахме старта на новата учебна година!

_DSC0322

_DSC0323

По традиция посрещнахме знамето на Република България и гордо изправени, чухме химна на нашата страна. Поздравителна реч към всички ученици и техните родители, служители на училището и гости на събитието отправи Директорът на гимназията.

_DSC0352

_DSC0366

Г-жа Анастасова разкри някои от новостите за предстоящата учебна година, а именно- форма на обучение за първи път при нас – дуална паралелка за специалността Електрообзавеждане на производството“ с фирми-партньори АББ и EVN-България,чиито представители бяха и наши специални гости; също така изненада учениците ни сновината за напълно обновени девет кабинета, оборудвани с модерни мебели имултимедии в тях, а иновативния метод на преподаване, чрез разработване на учебното съдържание, учебните планове и програми по напълно различен от традиционния начин, беше запазената изненада за накрая. Очаква ни нова и различна учебна година, но свежа, обещаваща и богата на още много идеи, които доказахме, че умеем да реализираме!

_DSC0425

С почит към традициите, приехме новопостъпилите осмокласници под звуцитена българска гайда, в изпълнение на наши възпитаници от горен курс, а момичета,блечени в традиционна българска носия, посрещаха, с питка в ръка и пожелание зауспешна нова година, всички ученици и служители на гимназията!

Магдалена Бакалова

Училищен психолог

СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ И ПГЕЕ ГР. ПЛОВДИВ

През учебната 2017/18 година продължи активното сътрудничество на ПГЕЕ с най-старата, най-голямата и най-бързо развиващата се организация с идеална цел, която работи в областта на икономическото образование – Джуниър Ачийвмънт България.

За поредна година ПГЕЕ гр. Пловдив беше включен в съвместния проект на Джуниър Ачийвмънт и  Метлайф България „Знания, които променят живота“ (LifeChanger), който се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация Метлайф. В продължение на 4 месеца, от декември 2017 до март 2018 г. учениците от 11е клас имаха възможност да  подобрят своята финансова грамотност с помощта на образователната програма „Разумни финанси“, разработена от Джуниър Ачийвмънт. Разработеният модул беше представен от инж. Диана Григорова, лектор-доброволец от Метлайф България в рамките на 5 лекции по 2 учебни часа. Учениците завършиха модула с тест и състезание за съставяне на личен бюджет за семейна почивка. Най-добре представилия се ученик, Иван Илиев от 11е клас, участва  във финансовото предизвикателство „Иновационен финансов лагер” проведен  в гр. София на 29 март 2018г.

1

23

Учениците от 11е клас, инж. Галина Атанасова – преподавател по предприемачество и координатор на проекта от страна на ПГЕЕ,  и гимназията получиха сертификати за участие в проект LifeChanger.

4

Илиян Пармашки, Димитър Киров  и Атанас Иванов от 10 д клас участваха на 10 и 11 май в иновационен лагер на тема „Суровини и Природни ресурси“, организиран от Джуниър Ачийвмънт България и решаваха казус, свързан с кръговата икономика и рециклиране на световните ресурси. Инициативата е част от съвместен проект на JA Европа и Европейския институт за иновации и технологии (EIT Raw Materials), който се реализира пилотно в България и Румъния. Целта на проекта е да запознае младежите с предимствата на работата със суровини и природни ресурси и възможностите за стартиращ бизнес в сферите зелени технологии, био земеделие, нови индустрии и зелено предприемачество.

Учениците се представиха на много високо ниво, а отборът на Илиян Пармашки бе класиран на трето място.

5

6

7

 

 

 

ДЕН НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО В ПГЕЕ ГР. ПЛОВДИВ

На 26.06.2018 г. в ПГЕЕ за четвърта поредна година се проведе празник на предприемачеството, организирано от инж. Галина Атанасова – преподавател по предприемачество.

Гости и жури на проведеното състезание „Най-добър бизнес план“ бяха: Мария Виденова – експерт Логистика от Монди Стамболийски; Димитрина Стоянова от фирма SMC гр. Пловдив; инж. Снежана Тодорова  –  основател  на конкурса и Катя Иванова – главен счетоводител на ПГЕЕ.

1

До състезанието бяха допуснати девет бизнес плана. Своите иновативни идеи, индивидуално или екипно, представиха ученици от 11-тите класове, изучаващи предмета предприемачество. Учениците бяха подготвени отлично, презентираха уверено и увлекателно, впечатлиха журито и гостите с познанията си и оригиналните си идеи.

Единодушно журито определи за победители Васил Христев и Алекс Стамболски от 11 д клас за иновативната и представена по най-добрия начин бизнес идея „Споделени колела“.

2

 

3

Второ място журито присъди на Ангел Видев от 11 г клас, който самостоятелно разработи и представи идеята си за бизнес, представляващ видео услуги с дрон.

4

5

На трето място се класира бизнес плана „Създаване на предприятие за производство на обувки“ на учениците от 11 д клас Александър Башов, Георги Нанчев и Христо Гачовски. Те презентираха идеята си за иновативен продукт Walk Easy – обувка от ново поколение.

7

6

На призьорите бяха раздадени грамоти и награди, осигурени от училището, а всички участници получиха сертификати и награди от фирма „Монди“ гр. Стамболийски.

8

9