Корейско училище за ден в ПГЕЕ – гр. Пловдив

На 30 май в ПГЕЕ – гр. Пловдив гост бе младежката организация IFY (International Youth Fellowship). Целта на тази среща бе представяне на традиционната корейска култура пред нашите ученици.

България е осемдесетата страна, в която младежката организация на Корея представя националната си култура. За гостуването си в Пловдив International Youth Fellowship получават помощ от Студентския съвет на Техническия университет – филиал Пловдив.

          Денят на Корея започна в Ритуална зала към училището, като първи се запознаха ученици от десетите класове.  Те станаха свидетели на корейска калиграфия – традиционно изкуство на красиво писане с четка, с което творецът изразява същността си.

Играха старинни игри Гонгинори и Чегичаги и за кратко имаха възможността да се видят в традиционно корейско облекло – дрехите Ханбок, характерни с ярките си цветове и изчистени линии.

За момчетата най – голям интерес предизвика корейското бойно изкуство „Таекуондо“. Те научиха основни движения от него и простите защитни умения.

Заредени със светли и красиви усмивки, корейските студенти поздравиха всички гости в залата с традиционен танц.

Денят на Корея завърши с вдъхновяваща майнд лекция, която стимулира младите хора да развият гъвкавостта, силата на ума и своя самоконтрол.

Корейският ден беше различен и интересен за възпитаниците на ПГЕЕ. Успяха да се докоснат до една различна и далечна култура и да научат, че  типичните за Корея – търпение и самодисциплина, са заложени именно в техните изкуства.

Магдалена Бакалова

Психолог в ПГЕЕ

ГАЛЕРИЯ

Ден на българската просвета и култура и славянската писменост

“Тета, Тета най-добрите!”

С тези думи  учениците от Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив посрещнаха Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Всяка година в нашия град е традиция на този светъл празник да се провежда шествие, в коeто се включват всички пловдивски училища. Участие взе и нашата гимназия. Толкова много усмивки и гордост излъчваха лицата на учениците, с толкова много еуфория се изпълваше атмосферата по главните улици на културната ни столица; преживяването беше несравнимо! С целия този заряд и възпитаниците на Професионална гимназия по електротехника и електроника показаха страхотна работа в екип, достойно представиха гимназията и почетоха паметта на светите братя Кирил и Методи.

Честит празник!

Марияна 8а клас

unnamed

unnamed-2

unnamed-3

Ден на отворените врати 2018 година!

Уважаеми родители и ученици,
Професионална гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/ – гр. Пловдив отново отваря вратите си за всички Вас на 31 май 2018 година от 15:00 до 18:00 часа.
Заповядайте да разгледате учебния комплекс, да получите подробна информация за професиите, специалностите, учебните планове и програми, както и условията за прием за учебната 2018/2019 година.
Ще се радваме да бъдете наши гости. Очакваме Ви.

Програма:
От 15:00 до 17:00 ч. представяне на специалностите по зали.
От 17:00 до 18:00 ч. среща разговор с екипа на ПГЕЕ в Ритуална зала.

Събитие Преподавател, зала
Презентация: „Приложение на AUTOCAD в обучението по техническо чертане и проектиране“. инж. Нина Райчева,
инж. Богомил Иванов,
инж. Иван Хаджийски,
зала № 1307

Представяне на системи за управление с пневматични елементи.

Програмиране на LEGO робот.

инж. М. Вътева,
инж. Д. Джамбова,
зала № 1409
Техническа изложба: Приложение на микроконтролери. Презентация-PIC микроконтролери. инж. С. Лулова,
инж. В. Менгова,
инж.В. Цветков,
зала № 1407

Провеждане на часове с ученици от 11 клас по микропроцесорна техника и проектиране на елекронни схеми

инж. Л. Вълкова,
зала № 1302

Презентиране дейностите на учениците от специалност Приложен програмист

инж. М. Христозкова,
зала № 3301

Презентиране дейностите на учениците от специалност КТТ

инж. Ив. Драгнев,
зала № 3307

Презентиране дейностите на учениците от специалност КМ

инж. Ив. Топалов,
зала № 3305
Демонстрация: Управление на осветление произведено от фирма Лунатоне инж. Н. Николов,
интерактивен кабинет

Представяне на макети, изработени от ученици на ПГЕЕ

инж. Г. Томов,
интерактивен кабинет

Представяне дейността на Училищния парламент

Илия Маринчешки,
интерактивен кабинет

Презентация, посветена на ПГЕЕ:
„56 години по пътя на успеха“.

Иван Танев от 11А клас,
17.00 часа,
Ритуална зала

За справка и въпроси:

Канцелария: 032/643-675
Зам-Директор: 0878204514
Учебно-производствена дейност

E-mail: pgee.plovdiv@gmail.com


Има ли по-добър начин да съберете впечатления и да направите правилния избор на училище?

Елате да видите! Попитайте ни за всичко!
НИЕ ЩЕ ВИ ПОСРЕЩНЕМ И ЩЕ ВИ ОТГОВОРИМ!
Почувствайте атмосферата на нашето училище!

9 май 2018г. – Ден на ученическото самоуправлени

Великият Шекспир е казал: „Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея“.  С размяна на ролите премина и целият учебен ден за всички в ПГЕЕ-гр.Пловдив.

Традиция при нас е 9 май да бъде Ден на ученическото самоуправление. Учителите  имаха свои заместници от всеки клас, които сами са изявили желанието си за това. С помощта на преподавателя бе подготвен урок по учебния план, седмица преди деня. 

Предварително бе обявен кастинг за ръководните позиции в гимназията и след проведено интервю с  жури в състав-ученици от Ученически съвет и педагогическия съветник на гимназията, бяха избрани учениците, които ще поемат отговорността на Директора и Заместник-директорите.  

Някои се изправиха пред предизвикателството да заемат ролите на психолога и педагогическия съветник в ПГЕЕ-гр.Пловдив. Задълженията на домакина и библиотекаря в училище също се изпълняваха  от желаещи ученици.

В края на деня се състоя среща на всички “учители”, под ръководството на Директора за един ден – Борислава Касавълчева от 12 в клас, на която гимназистите споделиха опита си от работния ден.

  9 май беше изпълнен с много емоции и предизвикателства. Възпитаниците на ПГЕЕ успяха да се запознаят отблизо с работата на хората, заемащи различните позиции в училище, и да застанат от другата страна за ден. Всеки имаше предварителна подготовка и успя в реална среда да приложи наученото. Учениците се справиха  дори и с непредвидените  ситуации, с които ги изненада работният ден!

IMG_2888

IMG_2887

IMG_2896

IMG_2895

IMG_2897

IMG_2842

IMG_2892

IMG_2893

IMG_2891

IMG_2890

IMG_2889

IMG_2885

IMG_2882

IMG_2872

На добър час, Випуск 2018-ПГЕЕ !

Днес удари и последният училищен звънец за Випуск 2018 на ПГЕЕ-гр. Пловдив.

Всички,  заедно със своите съученици, преподаватели и класни ръководители, отпразнуваха завършването на една успешна стъпка от своя живот и започването на новия етап от него! 

С празнична програма, подготвена от нашите възпитаници, цветя, музика, балони, благодарствени слова, пожелания за късмет и много позитивни емоции премина изпращането на абитуриентите!

В знак на благодарност всеки 12 клас подари цвете на преподаватели, директори и служители на гимназията  и изказа своята признателност към тях! 

Преди 5 години в ПГЕЕ-гр.Пловдив ученици от Випуск 2018 основават Ученическия съвет. Усърдно се трудят да са полезни и да предадат своето дело нататък! Оттогава до днес  членовете му работят заедно за едно по-добро училище!

Благодарим ви, че дадохте пример на своите съученици и и помигнахте в израстването им като личности и добри ученици на гимназията! 

Празник е последният учебен ден за дванадесетокласниците! Красива е  не само празничната им визия,  красиви са  емоциите, които не крият- смехът, радостта, сълзите, вълнението! Красив е за тях финалът на приказката с оценки!  Красиви са те, вече порасналите деца!

Скъпи възпитаници на ПГЕЕ, поемете новия път с увереност и свежи сили! Прилагайте знанията си за осъществяване на своите мечти! На добър час! 

32557093_10204976982140828_5512192067415048192_n