Еразъм+ 2018

crcr   erazum+

 

 

ПРОЕКТ „ УЧЕБНИ ПРАКТИКИ, ИНОВАЦИИ, КОМПЕТЕНЦИИ ЗА БЪДЕЩЕТО“

№   2017-1-BG01-KA102-035606

Вече деветнадесет години Професионална гимназия по електротехника  и електроника работи по проекти на Европейския съюз, програми „Леонардо да Винчи “ и „Еразъм+“. За поредна година се проведе информационен ден, с цел популяризиране на проектните резултати. 40 бенефициенти, осъществили мобилност във Великобритания и Чехия, представиха придобитите знания и умения, за да покажат на гостите и своите съученици ползите от участието в проекта и програмата  „Еразъм+“.

erzm181

erzm182

Директорът на гимназията, госпожа Стоянка Анастасова,  раздаде сертификати и европас мобилност  на всички бенефициенти и събитието продължи с дискусия на тема: Какви умения са необходими на младите хора в двадесет и първи век, за да бъдат актуални на пазара на труда.“

erzm183

Освен представители на бизнеса, в събитието взе участие и г-н Марио Балса – представител на Института по електротехника в гр. Понтеведра, Испания.

erzm184

Още снимки от събитието

Обучение на учители по програма „Еразъм+“

Пет учители по професионална подготовка участваха в едноседмичен обучителен курс за същността и възможностите за прилагане на дуалното обучение в образователната ни система. Обучението се проведе в  град Болоня, Италия по програма „Еразъм+“. Учителите  се запознаха не само с италианската образователна система, но и с немския модел за дуално обучение, с възможностите за провеждане на стаж при италиански работодатели на реални работни места.
Бенефициентите получиха сертификати и документ Europass за мобилност.

IMG_4934

Italy2

italy3

obuchenie_Italy

56 години ПГЕЕ-гр.Пловдив

Честит рожден ден!

 „За да останеш, за да си потребен,
 за да те има и след теб дори,
ти всяка вещ и образ покрай тебе
открий отново и пресътвори.“
 

С тържествена церемония по посрещане знамето на Република България  под звуците на националния химн стартира празничната програма на ПГЕЕ-гр. Пловдив днес!

IMG_1627 IMG_1582

Всичко велико се ражда с вдъхновение и много любов! Така преди 56 години на 27 април се създава Професионална гимназия по електротехника и електроника, за да обучава отлични специалисти, да възпитава хора и горди българи!

Възпитаниците на училището, облечени в униформи, всички учители и служители, специални гости изпълваха двора на гимназията в празничния ден. Поздравително слово произнесе директорът на гимназията, г-жа Стоянка Анастасова, музикален поздрав отправиха Добри и Давид от 10 б клас с разработен от тях аранжимент на електрическа китара, а  гласът на българската гайда, в изпълнение на Петър от 9 в клас, огласи финала на поздравителните слова.

IMG_6731

Освен артисти, нашите възпитаници са и отлични специалисти и доказателство за успехите и техническите умения е дронът, който летеше по време на програмата , създаден от ученици на гимназията!

Награди за постигнатите успехи получиха победителите в техническите и спортните състезания.

Празничния ден продължи с представителни изяви на класовете! Грамоти получиха и най-добре изявилите се в организираните дейности!

Днес ПГЕЕ-гр.Пловдив  е държавно, елитно, средно професионално учебно заведение със съществен принос в подготовката на млади хора в сферата на средното образование. Горди сме, че вече 56 години константа за нас са традиция, приемственост, професионализъм, новаторство! Честит празник!

IMG_1760

IMG_2890

IMG_2841

IMG_2858

IMG_2889

IMG_2893

IMG_2895

IMG_2852

IMG_2885

IMG_2896

IMG_2892

IMG_2897

IMG_1920

 

Форум „Вечер на кариерата“ 2018

За трети пореден път в ПГЕЕ-Пловдив бизнесът и учениците си дадоха среща на утвърдения вече форум  ,,Вечер на кариерата“. Двадесет фирми и четири университета направиха презентации пред учениците и техните родители и предложиха стажантски позиции за единадесетокласниците и учениците от 12 клас. ,,Ние сме удовлетворени, че благодарение на тази инициатива са сключени договори за работа“,  каза г-жа Анастасова – директор на ПГЕЕ и поздрави участниците. Стратегията е обучение чрез работа. Производствената практика на учениците се осъществява в реална работна среда. Екипите се формират посредством динамиката на работния процес.  Натрупва се ценен опит и ,,ноу-хау“ за кратко време.  Изключително голяма е подкрепата на обучителните организации и академични общности. ,,Вечер на кариерата“’ дава път на младите и мотивирани хора за реализация на фона на постоянно развиващата се бизнес среда с изключителното съдействие на фирмите, в които се провежда практическото обучение.

Благодарим на фирмите и университетите включили се във форума „Вечер  на кариерата“ 2018!

АББ БЪЛГАРИЯ ЕООД – КЛОН РАКОВСКИ
ЛИБХЕР ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА ЕООД
ФИЛКАБ АД
БТЛ ИНДЪСТРИЙЗ АД
МОНДИ СТАМБОЛИЙСКИ ЕАД
СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД – ПЛОВДИВ
АЙ ТИ ДАБЪЛЮ ИСПРАКОНТРОЛС БЪЛГАРИЯ ЕООД
ИМЕСА БГ ООД
EVN БЪЛГАРИЯ ЕАД
КАБЕЛЕН ОПЕРАТОР N3
ШНАЙДЕР ЕЛЕКТРИК България ЕООД
МИГ ИНЖЕНЕРИНГ
ТЕХНО АКТАШ
КЦМ АД
BGO SOFTWARE
ЛУНАТОНЕ БЪЛГАРИЯ ООД
INDEX 6
SG GROUP
ВП БРАНДС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ
ВИСКОМП ООД

Тенически университет – София, филиал Пловдив
Тенически университет Габрово
Университет по хранителни технологии- Пловдив
Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Благодарствен адрес

Покана

IMG_7370

IMG_7359

IMG_7355

IMG_7417

IMG_7401

IMG_7386

IMG_7429

IMG_7428

IMG_7385

IMG_7421

НАЦИОНАЛЕН КРЪГ НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК“

В периода  19 – 21 април 2018г. в Международен панаир Пловдив се проведе X Панорама на професионалното образование. В рамките, на която се проведе националният кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”. В състезанието взеха участие отбори от професионалните гимназии на гр. Видин, гр. Банско, гр. Пазарджик, гр. Мадан, гр. Пловдив, гр. Търговище и по две гимназии от гр. Варна и  гр. София.
Отборът за втора възрастова група на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив, се класира на първо място в националния кръг на състезанието.

m-znaia1

В индивидуалното класиране за втора възрастова група (XI – XII клас) второ място се присъди на Петър Чешмеджиев от XIE клас, а трето – на Иван Вълчев от XIIE клас. Ръководители на отбора са инж. Любомира Вълкова и инж. Галина Узунова.

m-znaia2

m-zn-1-otbornoPGEE

 Регионалният кръг на Националното  състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

На 30 март 2018 г. в ТУ – София, филиал Пловдив се проведе регионалният кръг на Националното  състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. В състезанието взеха участие отбори от професионалните гимназии на гр. Мадан, гр. Банско, гр. Петрич, гр. Смолян, гр. Пазарджик, гр. Сопот, гр. Хасково, гр. Гоце Делчев и две гимназии от гр. Пловдив – Професионална гимназия по битова техника и Професионална гимназия по електротехника и електроника.

Отборът за втора възрастова група на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив се класира на първо място и ще участва в националния кръг на състезанието.

В индивидуалното класиране първо място се присъди на ученика Петър Чешмеджиев от XIE клас, а трето – на ученика Иван Вълчев от XIIE клас. Ръководител на отбора е инж. Любомира Вълкова.

Събитието стана възможно благодарение на съдействието на Търговска верига ЕЛИМЕКС, РУО – Пловдив и ТУ – София, филиал Пловдив.