Седмица на Васил Левски в ПГЕЕ

Училищната библиотека в ПГЕЕ организира няколко инициативи по повод 144 години от обесването на Васил Левски. Затова посветихме седмицата от 13.02. до 17.02.2017 г. на Апостола на Свободата.

Седмицата се откри с рецитал в памет на Левски, организиран от г-жа Н.Минкова. След  него последва викторина с въпроси за живота и делото му, щафетно четене на стихове за Апостола  и занимателни игри, които бяха подготвени от училищния библиотекар П.Нейчева и Борислава Касавълчева от 11в клас.

levski4levski1levski3levski2

В сряда в библиотеката  с участието на ученици от 8Д и 10 А клас се проведе  състезание за най–добре направено табло за Дякона. Състезаваха се шест отбора. Раздадоха се базови материали, а снимките и информацията се печелеха с игри и отговаряне на въпроси. Победител стана единствената дама – Гергана Стайкова от 10а клас. На второ място бе отборът на Георги Георгиев и Мартин Илиев от 8Д клас. На трето място – Венелин Бойновски и Ненко Видев от 10А клас. След това изработените табла бяха окачени в класните им стаи.

tabloLevski1tabloLevski2tabloLevski3tabloLevski4

В четвъртък се проведе литературно четене, което обогати знанията на учениците, свързани с процеса и обесването на Апостола.

В петък в библиотеката бяха разгледани произведенията на наши възпитаници, посветени  на Левски – есета, стихове, презентация, рисунка.

За повода се създаде специална книга, в която ученици и учители вписваха мнението си по темата: „Левски в моето сърце“. От написаното четем, че Левски е обичан и жив в сърцата на младите хора.

През цялата седмица се раздаваха книгоразделители и картички  с лика, мислите и заветите на Дякона. Те бяха изработени от родолюбиви ученици, които се включиха с голям ентусиазъм в инициативата.

kartichka1

Накрая седмицата завърши с поднасянето на цветя от ученици, учители и служители пред

паметника на Васил Левски на 19.02.2017 г. от 11:00 ч. на организирания общоградски митинг в парк

„Бунарджика“.

pametnik2 pametnik1 pametnik3 pametnik4

Резултати от пробни матури по БЕЛ и Математика

Уважаеми родители и ученици,

 

за да проверите резултатите от пробните матури по БЕЛ и Математика по формата на НВО е необходимо да посетите следния линк: http://pgee-plovdiv.com/contest/proverka.php

Ако желаете да видите /получите/ писмената работа, заповядайте на 21.03.2017г. и 23.03.2017г. от 10.00ч. до 12.00ч. в Библиотеката на ПГЕЕ – Пловдив на ет. 3.

Мартенски празници

БАБА МАРТА

В ПГЕЕ посрещнахме Баба Марта с благотворителен базар от ръчно изработени мартеници. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на книги за библиотеката. Месецът започна с много усмивки и добро настроение. Организатори на инициативата е училищната библиотека и ученици.

1mart11mart2

                ТРЕТИ МАРТ

На 02.03.2017г. в ПГЕЕ се изнесе рецитал за предстоящият национален празник 3-ти март. Ученици от 11клас, под ръководството на г-жа Анна Ганина преподовател по български език и литература и с помощта на училищния библиотекар П.Нейчева, ни припомниха някои от известните стихове посветени на празника. Представена бе и презентация, която въздейства много на публиката. Накрая ученици раздадоха книгоразделители и картички, изработени от тях, специално за случая.

3mart13mart2

Състезание „Запознайте се с учените“

На 17.02.17г. в ПГЕЕ се проведе състезание за презентации „Запознайте се с учените“, в което участваха три отбора, всеки от които представи живота и делото на учен – химик или физик, постигнал завидни успехи в науката.

sast-zap1Оценяващата комисия бе в състав инж. Богомил Иванов- председател, инж. Здравка Георгиева, инж. Матилда Хънгикян.

sast-zap2

Първото място се присъди на отбора на Здравко Кюлевчиев и Иван Танев от 10а клас, които представиха иновативен подход за презентиране, като ни запознаха с живота и делото на Юл Браун.
На второ място бе класиран Ивайло Иванов от 12д клас, който бе подготвил презентация за проф. Димитър Баларев.

sast-zap5
Третото място получиха Димитър Малинов и Атанас Иванов от 9д клас, те представиха две презентации за акад. Ростислав Каишeв и проф. Георги Манев – първият преподавател по теоретична физика у нас.

sast-zap6-1sast-zap6-2
Всички презентации ще бъдат включени в конкурса „С любов към науката“, организиран от фондация Вигория.