Пореден успех на учениците от ПГЕЕ в национално състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ“

 

            На 15 април 2016 г. в Техническия университет- гр. Варна, при много добра организация се проведе Националното  състезание „ЕНЕРГЕТИКАТА И НИЕ“. В надпреварата се включиха 66 ученици от цялата страна. Учениците от ПГЕЕ – гр. Пловдив, оставиха отлични впечатления със своето представяне и завоюваха само призови места при силна конкуренция. В секция М1 с проект „Еко-комплекс“ се представиха следните ученици от 9 ж клас: Ангел Кръстев, Ангел Ангелов, Тодор Ангелов и Стоян Томов, с ръководител М. Проданова и инж. Н. Райчева. Те завоюваха трето място. В секция М2 училището беше представено от три отбора. На второ място се класираха:

  • Отбор с проект „Зелена енергия – бъдещето на енергетиката“, който включва учениците от 11 Г клас Илия Борджиев и Христо Тотев, с ръководител инж. Н. Райчева.
  • Отбор с проект „Творчески център за млади изследователи“ представен от ученици от 10 Б клас Захари Парунов, Георги Ангелов и Нонка Ненова, с ръководител инж. Г. Узунова. Този отбор грабна и специалната награда на Energо Pro за най-перспективен проект.

На трето място се класира отбор с проект „Енергийна ефективност“, изработен и защитен от Николай Кадиев 11 е клас и Александра Халваджиева 11 б клас, с ръководител инж. О. Татарлиев.

Учениците от  ПГЕЕ – гр. Пловдив, се отличиха със своите задълбочени разработки, презентационни умения и творчески потенциал. Техните постижения са насока и вдъхновение за бъдещите успехи на учениците от професионалната гимназия.

DSC_0560 (2)

Успехите на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив на Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“ гр.Девин, 2016г.

От 22.04.2015г. до 24.04.2015г. се проведе за шеста година Националното състезание по информационни технологии, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“.
Учениците от нашето училище се състезаваха в категориите:“Програмиране“, „Графичен дизайн”, „Фотография” , ”Редизайн на уеб сайтове” и „Компютърни мрежи“.
В категория „Програмиране“ на трето място се класира Благой Николов 11д клас.
В категория „Редизайн на уеб сайтове” на трето място се класира Георги Ангелов 10б клас.
В категория „Графичен дизайн” Пламен Бегов 11е клас се класира на четвърто място.
В категория „Фотография” Ралица Костадинова 10г клас създаде снимки на тема:“Социална мрежа“ и се класира на четвърто място.
В категория „Компютърни мрежи“ участниците бяха Асен Кадиев и Ангел Терзиев от 12д.
Класиралите се от първо до трето място получиха медали с материални награди (книги и флашки).

Snimka
Ръководител: Малина Иванова

Национален преглед за млади изследователи 2016 година

1

От 13 до 16 април 2016г. в гр. Русе се проведе Национален преглед за млади изследователи, в който участваха два отбора от ПГЕЕ-Пловдив. Нашите ученици се представиха блестящо с уникални проекти за „Автомобил на бъдещето“. Показаха голям ум, интелект, творчество, изобретателност и перфектни презентационни умения. Бяха най-добрите и получиха наградите: I-во място – за отбора на Яни Лозанов, Костадин Петков и Мартин Бумбаров с ръководител инж. Таня Раднева. Специална награда за отбора на Емилия Къндева, Радослав Чочев и Кристиян Московски с ръководител инж. Таня Раднева.

2

3

4

5

6