“ERASMUS DAYS” в ПГЕЕ – Пловдив

На 11.10.2019 г. в Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив беше организирана фотоизложба, под надслов „Eразъм+ в ПГЕЕ“. За поредна година училището се присъедини към инициативата “ERASMUS DAYS”. Събитието се провежда в рамките на 3 дни – 10, 11 и 12 октомври 2019 г., и в него са включени над 1700 училища, професионални гимназии и организации от цял свят, които работят по програма ЕРАЗЪМ+. Фокус на тазгодишната инициатива отново са международната мобилност и европейското гражданство, а основни цели са запознаване с европейските ценности и култура, разширяване обхвата на програмата и информираността сред учениците и педагогическите специалисти, както и разпространяване на резултати от реализирани до момента мобилности. Настоящи и бивши бенефициенти по проекти в сферата на професионалното образование представиха свои снимки от участията си в мобилност с цел пракитка във Великобритания, Германия, Чехия, Италия и други страни членки на ЕС, и запознаха училищната общност със същността и възможностите, които предоставя програма ЕРАЗЪМ.

Духът на европейските ценности и култура, както и ентусиазмът на нашите възпитаници завладяха училищната общност и превърнаха събитието в незабравим празник.

ED1

ED2

 

ED3

 

ED4

Европейски ден на спорта в ПГЕЕ!

     Днес, 27.09.2019 г. Професионална гимназия по електротехника и електроника  – гр. Пловдив стана част от инициативата Европейски ден на спорта в училище.  През целия ден бяха организирани и реализирани дейности в 3 модула: физическа активност, здравословен начин на живот и опазване на околната среда.  Над 800 наши възпитаници се включиха в организирани игри по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика и щафетни игри. 

    Вторият модул – здравословен  начин на живот – беше организиран като презентационна сесия, на която участниците се запознаха с видовете хранителни разстройства и обсъдиха признаците за ранното им разпознаване.  Емоционално повлияни от беседата, някои от момичетата ни направиха съпричастни със своите лични истории. 

   Третият модул бе идея на ученици екозащитници, които организираха почистване на училищните площи. 

    Изпълнен с вълнение и състезателен дух, училищният двор се превърна в арена на спорта, ученическата активност и съпричастност към значими обществени теми. Реализираната инициатива подари и предизвика много усмивки, събуди размисли за културата на хранене, активния начин на живот, работата в екип и личния принос на всеки един от нас за опазване на околната среда.

Ние в медиите

1
2
3
4

5

6

7

Откриване на учебната 2019/2020 година в ПГЕЕ – гр.Пловдив

 

На 16.09.2019 година за пореден път ПГЕЕ – гр. Пловдив отвори врати, за да посрещне своите възпитаници. Развълнувани, с оптимизъм и нови надежди, ученици, учители и гости се събраха в двора на гимназията. Пъстрата украса и музиката, заедно с жизнерадостната глъч на младите момичета и момчета, създадоха  неповторима атмосфера на незабравим празник .

Тържеството започна с посрещане знамето на училището под звуците на химните на  Република България и Европейския съюз. Ученици изпълниха стихове за сбогуване с лятото и поздравиха всички присъстващи с началото на новата учебна година.

По традиция думата бе дадена на директора на гимназията – госпожа Анастасова, която приветства всички ученици с добре дошли в голямото семейство на ПГЕЕ и им пожела здраве, дръзновение и целеустременост в овладяване на знанието. Увеличаването на броя на паралелките с по една през последните три години, както и ползотворното сътрудничество с фирмите партньори Монди ЕАД- Стамболийски, ЕВН – България, АББ, Технически университет – Филиал Пловдив, създадоха новаторския облик на гимназията, в която образованието, бизнеса и семейството създадоха една микровселена, изпълнена с вълнуващи предизвикателства.

Специален поздрав беше отправен към новите възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и електроника –гр. Пловдив, осмокласниците. В духа на народната традиция – под звуците на гайда , със символичен жест – връчване на ключа на знанието, им  пожелахме  успехи в трудния път на овладяване на знания и умения в любимото училище.

1

2

3

4

„ПЪТЯТ Е ПО-ЛЕК, КОГАТО ЦЕЛТА Е ЯСНА“

На 10.06.2019г в 9а клас бизнесът и образованието си подадоха ръка и бъдещите програмисти реализираха първата си практическа задача в реални условия – изготвяне на задание от фирма по определени критерии.  Собственик на голяма фирма за писмени преводи, в ролята на клиент,  се превъплъти преподавателят им по английски език – Мария Миланова,  а Никола Вълчанов, представител на бизнеса и техен учител по програмиране, се превърна в шеф на екип. Заедно  разработиха програма, която удовлетвори високите изисквания на капризния мениджър. Идеята за този тип сътрудничество дойде като резултат от дълги разговори за това, какво трябва да може и знае бъдещият кандидат за работа във фирма за програмиране.

Г-н Вълчанов, като представител на Prime Holding AD, предложи бъдещите му колеги да се поставят в реална работна среда и сами да се уверят, че  освен  езици за програмиране и свободно владеене на английски език, трябва да развият умения за работа в екип, справяне с кризисни ситуации, да покажат съобразителност, креативност, логична мисъл и…много търпение към клиентите.

Деветокласниците показаха завидни знания по програмиране и английски език, повод за гордост и удовлетворение на техните преподаватели, и не скриха задоволството си от добре свършената работа. Единодушно обявиха проведения урок за „най-интересния до сега“.

Единодушното мнение на двамата преподаватели е, че ползотворното сътрудничество между бизнеса и образованието, практическите задания, високите изисквания, без компромиси, са ключът към успешната реализация на бъдещите програмисти.

0-02-05-365b8e5b0340a4ef71598b6cfdb1c33a14fe07711aecf3d2bab5bc967f29abda_9c663870

0-02-05-086dd5bbfd3472713ac86481b4ac8e0fa00d98b71ff409ceaa00619185d80782_d277735b

0-02-05-41f4417550a691e1c0f5e8e7149102f390cd2c73c0c1341a6cbd69314dd54127_93c0889e