Младши посланици отбелязаха Международен ден на почерка и ръкописното писмо

На 23 януари 2021 г. младши посланици на ПГЕЕ отбелязаха Международния ден на почерка и ръкописното писмо, като дискутираха темата за значимостта на ръкописното писане в съвременния дигитален свят и споделиха колажи и презентация, изготвени от училищния психолог Антоанета Тосева и Даниел Запрев – ученик от VIII ,,з“ клас. С трайното навлизане на дигиталното общуване в нашето ежедневие трябва да съхраним своята индивидуалност чрез почерка, призоваха младшите посланици!

Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19 в ПГЕЕ – гр. Пловдив към 22.01.2021 г.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,
В изпълнение на поетите към Вас ангажименти за предоставяне на актуална информация за епидемичната обстановка в ПГЕЕ – гр. Пловдив Ви информираме, че към 22.01.2021 г. в ПГЕЕ – гр. Пловдив няма докладвани случаи на ученици и педагогически специалисти с положителен тест за COVID – 19, както и карантинирани лица.
В допълнение на горната информация Ви уверяваме, че в ПГЕЕ – град Пловдив се спазват стриктно всички противоепидемични мерки, както и Насоките на МОН за организация на учебния процес в условията на COVID – 19.

Оставаме на разположение за всички въпроси от ваша страна.

Бъдете здрави!

От ръководството

Младши посланици на ПГЕЕ – гр. Пловдив в Euroscola online

Духът на Европа отново завладя ПГ по електротехника и електроника – гр. Пловдив. На 21.01. 2021 година младшите посланици – Калоян Атанасов, Иван Аянски, Иван Петровски, Димитър мешев, Ангелина Топалова, Станислава Тодорова, деян Лафчиев, Алекс Иванов, Тодор Даракев, Борислав Асенов, Алесандро Траверсари, Анастас Чешмеджиев и Тайлян Митев и старшите посланици на гимназията имаха уникалната възможност да участват в първата за годината онлайн среща на Euroscola.

С ентусиазъм, отлична подготовка и креативни идеи учениците на ПГЕЕ стъпиха уверено на онлайн трибуната на ЕП. Председателят на парламента – г-н Дейвид Мария Сасоли приветства училищата участници в Euroscola, след което последва отворена дискусия с г-н Райнер Виланд – заместник-председател на Европейския парламент. Представлявани от Димитър Мешев – ученик от 12в клас, младшите посланици на ПГЕЕ зададоха въпроса: ,, Екологията е пряко свързана с въпроса за алтернативните методи за намаляване на замърсяването от пластмаса. Учени от университета в Бъркли – Калифорния са открили ензим и бактерия, които разграждат PET пластмаси пъти по-ефективно от конвенционалните методи на раздробяване и претопяване. В тази връзка…След встъпване в длъжност на новия американски президент – Байдън и подготвения от Европейската комисия Трансатлантически пакт, предвижда ли се сътрудничество в тази посока на научни изследвания и разработки и ако да, какви механизми за подкрепа са разработени?“

Г-н Виланд най-напред изрази задоволството си, че ПГЕЕ – гр. Пловдив е представител на професионалното образование в този формат, след което поздрави учениците за актуалния въпрос и даде обстоен отговор.

Срещата продължи с иновативен workshop, в който младежите обменяха и дискутираха идеи за Европейската зелена сделка, като част от бъдещето на европейското семейство.
Интригуващото двучасово събитие разкри нови хоризонти пред младшите посланици на ПГЕЕ и ги мотивира да продължат работата си в областта на екологията и всички теми, касаещи бъдещето на ЕС, защото….Бъдещето на ЕС са младите и креативни хора, възприемащи се като европейски граждани с единна цел, които ще направят Европа и света едно по-добро място.

Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19 в ПГЕЕ – гр. Пловдив към 15.01.2021 г.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

В изпълнение на поетите към Вас ангажименти за предоставяне на актуална информация за епидемичната обстановка в ПГЕЕ – гр. Пловдив Ви информираме, че към 15.01.2021 г. в ПГЕЕ – гр. Пловдив е карантиниран 1 ученик като контактен на близък с положителен PCR тест. По преценка на РЗИ-Пловдив паралелката не се поставя под карантина, тъй като последното посещение в гимназията е към дата 28.10.2020 г. За ситуацията е уведномено и РУО – гр. Пловдив.

Оставаме на разположение за всички въпроси от ваша страна.

Бъдете здрави!

От ръководството

Информация относно епидемиологичната обстановка, свързана с Covid – 19 в ПГЕЕ – гр. Пловдив към 08.01.2021 г.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

В изпълнение на поетите към Вас ангажименти за предоставяне на актуална информация за епидемичната обстановка в ПГЕЕ – гр. Пловдив Ви информираме, че към 08.01.2021 г. в ПГЕЕ – гр. Пловдив са карантинирани трима ученици като контактни на близък.
Спазени са всички здравни протоколи и санитарно-хигиенни мерки. За ситуацията е предоставена информация в РЗИ – гр. Пловдив и РУО – гр. Пловдив.
Поради факта, че обучението се провежда в електронна среда от разстояние, не се налага карантиниране на паралелки.
В допълнение на горната информация Ви уверяваме, че в ПГЕЕ – град Пловдив се спазват стриктно всички противоепидемични мерки, както и Насоките на МОН за организация на учебния процес в условията на COVID – 19.
Оставаме на разположение за всички въпроси от ваша страна.

Бъдете здрави!

,,Споделена Коледа“ – поздрав от клуб ,,Художествена самодейност“

По случай Коледните и Новогодишни празници ученици от клуб „Художествена самодейност“ – ПГЕЕ с художествен ръководител Нели Минкова създадоха невероятно настроение със следния подрав:
КЪМ ВИДЕОТО

Свободно място за ученик в 8 клас

Свободно място за ученик в 8 клас Специалност: „Микропроцесорна техника“, дневна форма. Мястото е свободно за учебната 2020/ 2021 г.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:

1. Заявление до директора.

2. Копие на свидетелство за основно образование.

3. Копие на служебна бележка с точките от НВО – Български език и литература и НВО – Математика.

СРОК ЗА ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИ: от 21.12.2020 г. до 23.12.2020 г. включително., до 14:00 часа на имейл: pgee.plovdiv@gmail.com или в канцеларията на гимназията, ет. 2, Василка Лятева

Класираният ученик ще бъде записан от началото на втория учебен срок съгласно Наредба № 10 от 2016 г. за организация на дейностите в училищното образование.