Форум „Вечер на кариерата“ 2018

За трети пореден път в ПГЕЕ-Пловдив бизнесът и учениците си дадоха среща на утвърдения вече форум  ,,Вечер на кариерата“. Двадесет фирми и четири университета направиха презентации пред учениците и техните родители и предложиха стажантски позиции за единадесетокласниците и учениците от 12 клас. ,,Ние сме удовлетворени, че благодарение на тази инициатива са сключени договори за работа“,  каза г-жа Анастасова – директор на ПГЕЕ и поздрави участниците. Стратегията е обучение чрез работа. Производствената практика на учениците се осъществява в реална работна среда. Екипите се формират посредством динамиката на работния процес.  Натрупва се ценен опит и ,,ноу-хау“ за кратко време.  Изключително голяма е подкрепата на обучителните организации и академични общности. ,,Вечер на кариерата“’ дава път на младите и мотивирани хора за реализация на фона на постоянно развиващата се бизнес среда с изключителното съдействие на фирмите, в които се провежда практическото обучение.

Благодарим на фирмите и университетите включили се във форума „Вечер  на кариерата“ 2018!

АББ БЪЛГАРИЯ ЕООД – КЛОН РАКОВСКИ
ЛИБХЕР ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА ЕООД
ФИЛКАБ АД
БТЛ ИНДЪСТРИЙЗ АД
МОНДИ СТАМБОЛИЙСКИ ЕАД
СЕНСАТА ТЕХНОЛОДЖИС БЪЛГАРИЯ ЕООД – ПЛОВДИВ
АЙ ТИ ДАБЪЛЮ ИСПРАКОНТРОЛС БЪЛГАРИЯ ЕООД
ИМЕСА БГ ООД
EVN БЪЛГАРИЯ ЕАД
КАБЕЛЕН ОПЕРАТОР N3
ШНАЙДЕР ЕЛЕКТРИК България ЕООД
МИГ ИНЖЕНЕРИНГ
ТЕХНО АКТАШ
КЦМ АД
BGO SOFTWARE
ЛУНАТОНЕ БЪЛГАРИЯ ООД
INDEX 6
SG GROUP
ВП БРАНДС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ
ВИСКОМП ООД

Тенически университет – София, филиал Пловдив
Тенически университет Габрово
Университет по хранителни технологии- Пловдив
Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Благодарствен адрес

Покана

IMG_7370

IMG_7359

IMG_7355

IMG_7417

IMG_7401

IMG_7386

IMG_7429

IMG_7428

IMG_7385

IMG_7421

Националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как”

На 30 март 2018 г. в ТУ – София, филиал Пловдив се проведе регионалният кръг на Националното  състезание по приложна електроника „Мога и зная как”. В състезанието взеха участие отбори от професионалните гимназии на гр. Мадан, гр. Банско, гр. Петрич, гр. Смолян, гр. Пазарджик, гр. Сопот, гр. Хасково, гр. Гоце Делчев и две гимназии от гр. Пловдив – Професионална гимназия по битова техника и Професионална гимназия по електротехника и електроника.

Отборът за втора възрастова група на Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив се класира на първо място и ще участва в националния кръг на състезанието.

В индивидуалното класиране първо място се присъди на ученика Петър Чешмеджиев от XIE клас, а трето – на ученика Иван Вълчев от XIIE клас. Ръководител на отбора е инж. Любомира Вълкова.

Събитието стана възможно благодарение на съдействието на Търговска верига ЕЛИМЕКС, РУО – Пловдив и ТУ – София, филиал Пловдив.