Агресия и кибертормоз

Агресия и кибертормоз

Полезни линкове:

 Брошура за родители – КИБЕРТОРМОЗЪТ

Националният център за безопасен интернет 

Държавна агенция за закрила на детето 

Държавна агенция за закрила на детето – информационна брошура

ЗАКОН ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО

В случай на насилие над дете:

Национална телефонна линия за деца

Тел.: 116 111

(безплатен от цялата страна)
24 часа в денонощието

В случай на кибернасилие или кибертормоз:

Национален център за безплатен интернет
Тел.: 124 123
или

www.safenet.bg

Предлага информиране, консултиране и помощ за деца.

Обади се!    Довери се!    Сподели!

Тук можеш да споделиш:

  • за проблеми в семейството ти;
  • ако някой те заплашва;
  • ако някой упражнява насилие над теб;
  • ако се чувстваш заплашен или несигурен;
  • ако си объркан и не знаеш как да подредиш нещата;
  • ако си в беда или твой приятел е в беда.

 

Всеки човек има трудни моменти. Не е нужно да минаваме сами през тях. Има с кого да споделиш и да получиш подкрепа.

ПГЕЕ И DISCOVERY EDUCATION – С ГРИЖА ЗА КАРИЕРНОТО РАЗВИТИЕ НА СВОИТЕ УЧЕНИЦИ

На 14 декември 2017 г. в интерактивната зала на ПГЕЕ – Пловдив се проведе уебинар и семинар на тема: „Stay Connected with Your Future!“.  Събитието беше организирано от “Discovery Education”- България и Професионална гимназия по електроника и електротехника- Пловдив.

Образователните консултанти и преподавателите от ПГЕЕ осъществиха връзка между настоящи студенти, избрали да продължат образованието си в елитни университети в Англия и Шотландия, и възпитаници на ПГЕЕ. Бяха представени съвременни академични програми в областта на технологиите, графичния дизайн и бизнеса. Възпитаници на ПГЕЕ от 11 клас проявиха интерес и задаваха въпроси, свързани с възможностите за кариерно развитие, студентски практики, стажове, обменни програми и други квалификационни курсове.

На живо се включиха – Костадин Сърбов – завършил ЕГ – Пловдив, студент в специалността Computer Games (Art), Southampton Solent University, Роби Радев – завършил Хуманитарната Гимназия в Пловдив, студент в специалност International Business, Glasgow Caledonian University и Веси Богданска, възпитаник на ЕГ – Пловдив, студентка за първа година Illustrations and Graphics, Coventry University.

Денят завърши с вълнуваща лекция на специалния гост-  лектор Владимир Йорданов, Business Development Executive – Europe, Coventry University, който представи иновативните специалности в областта на компютърните технологии и инженерните науки, възможностите за студентски стажове, обменни програми и перспективите за успешна бъдеща кариера в Coventry University.

disc1

disc2

Коледен Базар

Коледен базар – 22.12.2017г.

Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив

logo

За поредна година в “Професионална гимназия по електротехника и електроника’’- гр. Пловдив, се проведе Коледен базар. Това е едно от най-големите събития и е традиция всяка година. Състои се от базар, на който се иpic1злагат и продават, донесените от всеки клас,  домашно приготвени вкусотийки. След като приключи, участниците занасят събраната сума в, оказаната за целта, стая, за да бъде отчетена.

Средствата от базара тази година ще бъдат дарени за направата на музикален училищен звънец, а класът, събрал най-много, ще получи грамота.

От 5 години Ученическият парламент организира празника, който радва и усмихва всички. Тази година той се състоя на 22.12.2017г.- петък. Денят се изпълни със забавления и много коледно настроение. Всеки отговорник имаше своите задължения за събитието: подредба на работни маси, броене на пари, жури за дегустация и за най-добре украсена стая, изработка на грамоти и фотографи .

pic5

Денят започна с наредбата на чиновете пред стаите. За всеки клас определихме място, на което може да изложи нещата си. Имаше най-различни домашно приготвени, сладкиши, солени десерти, курабийки и безалкохолни напитки, много вкусни и добре изглеждащи.Учениците и учителите минаваха по чиновете, отрупани с храна, и си купуваха. Обстановката беше коледна, празнична и много весела.

След базара следваше Коледното тържество, на което се изявиха ученици от гимназията с различни таланти. Присъстваха техни съученици, учители и родители и се наслаждаваха на шоуто. Накрая на тържеството се връчиха грамоти за победителите от конкурсите:

Грамота за най-добре украсена стая – 9г клас

Грамота за стая, пълна с коледно вълшебство – 8г клас

Грамота за стая, носеща коледния дух – 10в клас

Грамота за най-вкусно ястие – Георги Бодурски 10ж клас

Грамота за клас, събрал най-много средства – 8д клас

Традицията в “Професионална гимназия по електротехника и електроника’’ ще продължи години наред, ще радва много ученици, учители и родители.

Снимки: Ралица Костадинова, Николай Вълчев

pic6

pic3  pic4

pic2

pic8

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК”

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА

„МОГА И ЗНАЯ КАК”

учебна 2017/2018 година

  

ОРГАНИЗАТОР: МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

ПАРТНЬОР:

ТЪРГОВСКА ВЕРИГА

6

 ЕЛЕКТРОННИ КОМПОНЕНТИ, ИНСТРУМЕНТИ И ИЗМЕРВАТЕЛНА АПАРАТУРА

На 05 декември 2017 г. се проведе училищен кръг на националното състезанието по приложна електроника „Мога и зная как”. В него взеха участие 30 ученици, 15 от които в първа възрастова група ( IX – X клас ),   а останалите 15 – във втора възрастова група ( XI – XII клас ). От явилите се, до втори кръг – практическа работа, бяха допуснати по 6 участници от всяка възрастова група.

7

Състезанието приключи с излъчване на победители от училищен кръг, както следва:

Първа възрастова група:

Iво   място – Иван Методиев Пенков – IXЗ  клас;

   IIро  място –  Марин  Кирилов Монов – XД клас;

   IIIто място –  Николай Христов Салутски – XВ клас.

Втора възрастова група:

 I-во място – Петър Атанасов Чешмеджиев – XIЕ клас

   IIро  място – Захари Любомиров Пaрунев – XIIБ клас

   IIIто място – Иван Валентинов Вълчев – XIIЕ клас.

 

На базата на постигнатите резултати от училищния кръг, първите двама победители от всяка възрастова група ще сформират двата отбора, с които училището ще кандидатства за допускане до регионален кръг на националното състезание  „Мога и зная как”.

Резултатите, показани от учениците от ПГЕЕ – гр. Пловдив, са отлични – демонстрирани бяха както задълбочени теоретични знания, така и добри практически умения.

Събитието стана възможно благодарение на съдействието на фирма „Пасателектроникс”ООД – гр. Г. Оряховица, представяна от инж. Детелина Иванова, и преподавателите по теория и практика- инж. Никола Николов, инж. Любомира Вълкова и инж. Галина Узунова.

За показаните резултати всички ученици бяха отличени с  грамоти и индивидуални награди от фирма „Пасателектроникс” ООД – гр. Г. Оряховица.

 

 

„Семейството и християнските ценности“

Училищна инициатива „Семейството и християнските ценности“ ПГЕЕ – Пловдив отбеляза Деня на християнското семейство – на 21 ноември. Организирана беше инициатива под надслов „Семейството и християнските ценности“ и се проведе в библиотеката на ПГЕЕ. Поканена беше г-жа Мария Антонова, която учи богословие в ПУ „Паисий Хилендарски“, да проведе мероприятието под формата на беседа с участващите. В нея се включиха г-жа Анастасова – директор на ПГЕЕ, ученици, учители и служители на гимназията. Лекторът разказа малко история за празника, от кога се празнува, какво се прави на този ден и т.н. Учениците зададоха доста въпроси, които ги вълнуват. Накрая всички опитаха от домашно приготвената питка за празника, специално направена от две от участничките. Пожелахме си много любов, търпение и разбирателство с най-близките хора – семейството и да бъдем добри един към друг.

DSC_8663

DSC_8671

DSC_8673